Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

EM-ryttarna klara för paradressyren i Frankrike

De svenska ryttarna som rider i Deauville, Frankrike, under EM i paradressyr är Anita Johansson, Laholm, Eva Lundqvist Lund, Gabriella Löf, Hoburg, Louise Etzner Jakobsson, Wisby och Christina Petersson, Markaryd.

Mästerskapet avgörs 17-20 september.

Under SM i Sorunda hade landslagsledare Agneta Aronsson en form av precamp med sina EM-ryttare.
Jag fick de formbesked jag ville ha, säger Agneta inför EM-uppdraget.

Mästerskapet i Deauville i Normandie är också en form av kval till paralympics i Rio de Janeiro, 2016.
Kraven är tuffa på för en start i paralympics. De svenska ryttarna måste tillhöra topp tre för att få en chans.

Louise Etzner Jakobsson, från Eksta på Gotland har nått fina resultat både vid SM och NM samt en internationell tävling i Roosendaal, Nederländerna.
Jag kommer att rida för att hjälpa Sverige så mycket jag kan och kan jag det är jag glad, säger hon efter SM hos Sorunda Ridklubb.

Anita Johnsson från Laholm och Gabriella Löf från Hoburg, Gotland, red båda VM i fjol. Även detta mästerskap gick i Frankrike i Caen, Normandie. Båda tjejerna har lång rutin från mästerskap.

Anita red även Paralympics i London 2012. Då hette hästen Donar. Nu har Anita skolat in nya vackra Nefertiti, som var lite spänd under VM och taktade i den fria skritten. Anita rider i Garde 1 a.
Nykomligen i gänget Eva Lundqvist kommer från Staffanstorp. Hon har massor av rutin från hoppning och har ridit på landslagsnivå som junior och Young Rider, före sin olycka. Nu har hon skolat in en fin häst i Donnergraf och tillsammans satsar ekipaget mot ett fint resultat vid EM.
Eva som kallas “Tulle” rider Grade 2.

Gotländskorna Gabriella Löf och Louise Etzner Jakobsson rider båda i Grade 3.
Christina Petersson från Markaryd i Småland har också en fin häst i Laredo´s Fyrste. Christina som också tog ett SM-guld i Sorunda är kapabel att lyckas väl.

Läs mer om EM här!

 

Kajakpaddling

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet