Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Landshövdingen delar ut pris till ”Årets nybyggare”!

Landshövding Lena Sommestad kommer på måndagen den 28 september dela ut H.M. Konung Carl XVI Gustafs pris till Årets Nybyggare. Priset delas ut i två olika kategorier, Nybyggarpriset och Pionjärspriset.

Landshövding – Lena Sommestad. Foto/Källa; Niklas Glans

En nybyggare är en person med utländsk bakgrund som valt att starta eget företag.Med begränsade resurser, genom hårt och målmedvetet arbete, ska hon eller han nått framgång i sitt företagande.

Priset ska ses som ett sätt att skapa förebilder och visa på goda exempel bland personer med utländsk bakgrund. Priset ska inspirera och visa att det, i Sverige, går att vara en framgångsrik företagare med utländsk bakgrund.

Priset Årets Nybyggare initierades av Internationella Företagarföreningen i Sverige (IFS) 1999. Sedan 2000 står H.M Konung Carl XVI Gustaf som prisets beskyddare. Länsvinnarna är också nominerade till de nationella utmärkelserna, som delas ut senare i höst.

I samband med prisutdelningen till årets nybyggare kommer också två priser till delas ut. Det är Innovationspriset SKAPA och Årets mentor.

Prisutdelningen äger rum på Halmstads slott måndagen den 28 september kl. 17.00.

 

Länsstyrelsen arbetar för regional tillväxt och för att främja företagande i länet. Företagare med utländsk bakgrund är en viktig del av det svenska näringslivet, omsätter sammanlagt stora ekonomiska värden och sysselsätter många. Länsstyrelsen samverkar också kring insatser för att Halland bättre ska ta tillvara den kompetens personer med utländsk bakgrund har, genom att öka den etniska mångfalden inom näringslivet och på arbetsmarknaden. Länsstyrelsen – en kompetent och tillgänglig myndighet nära hallänningen och med länets utveckling i fokus.

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet