Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Stöd butikerna i innerstaden!

Conceptbutiken är en av alla de små mysiga butikerna inne i Laholm. Nu har jag fått meddelat att de har öppet till sista november. Finns många fynd till julklappar! Sedan slår de igen butiken. Det är väldigt sorgligt att våra små butiker har det så tufft i konkurrensen med de stora matjättarna och varuhusen som Maxi, COOP med flera.

Bilden, Jessica, butiksinnehavare till, Smycket Ur & Guld, en butik som går runt..

Det är väl ett antal butiker som går bra men många kämpar säkert för sin överlevnad. Vi, Laholmare, borde verkligen ge dem vårt stöd året runt. De kan ju knappast leva på den korta turistsäsongen. Tänk er bara hur död staden skulle bli om det inte fanns några mysiga små butiker att shoppa i? Jag har själv ingen lösning på hur man kan ge dem mer stöd men om kommunen, köpmännen och lokalbor slår sina kloka huvuden ihop hittar man säkert flera förslag på åtgärder. En del har väl gjorts, både från kommunalt håll såväl från köpmannahåll men mer behöver göras för att vi ska få en än mer levande innerstad.

Kanske finns svaren att hämta från andra små kommuner som blomstrar? Bollar frågan vidare till våra lokalpolitiker, köpmannaföreningen, butiksägarna samt Laholmarna själva.

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet