Laddar

21
okt

  • 21 oktober, 2015

Jordbävning!

Foto; PublicDomainPictures, pixabay

Inte förrän jag några timmar senare satt vid min dator, inloggad på Facebook, såg jag att man hade hört mullrande ljud lite varstans i kommunen. Och mycket riktigt var det en liten jordbävning. Reynir Böðvarsson, seismolog på Institutionen för geovetenskaper vid Uppsala universitet har bekräftat för Hallandsposten att det rörde sig om en liten jordbävning på runt 2.0 och såna inträffar lite då och då, typ ett par gånger per år. Den här inträffade vid 16.30 i södra Halland och en som kände av det var Lars Voss, från Laholm, som kontaktade HP och även ställde frågan till oss inne på Facebookgruppen; ”Du vet att du är från Laholm om..”

Jag kunde inte låta bli att tänka på den tecknade filmen, Iceage, där en liten ekorre jagar en valnöt. Till slut får han tag i den men den sitter fast i isen. Då hittar han en sten som han bankar på nöten med. Plötsligt spricker hela det väldiga isberget som valnöten sitter fast i, och sedan halva landet! Men det kan väl aldrig ha varit jag som…..? Nåja, får vi veta att jordbävningens epicentra låg i Ahla, så vet ni vem som är den skyldige… 😉

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.