Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Om bilstranden i Mellbystrand

Läste idag att ännu en Mellbystrandsbo vill att regeringen ska göra det förbjudet att parkera och köra bil på stranden ”vilket mannen anser stör på hans fastighet genom oönskat buller och avgaser”? Mannen vill att hela strandremsan ska se ut som bilden nedan. Men den del som utgör bilstrand är blott en liten del av den 12 km långa stranden och utgör en stor tillgång för funktionshindrade med flera. Och parkeringsfrågan är en stor nöt att knäcka just i det området….

Foto; Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Borde inte detta ärende snart lösas en gång för alla? Nu har ju själva Regeringen avspisat en mannens yrkande. Det var visst, Åsa Romson, själv i egen hög person som beslutat detta. Hon är ju miljöminister och jobbar på Miljö och energidepartementet. Så därmed borde frågan vara besvarad för evig tid framåt? Eller!

bilstranden728
Bilstranden, sommaren 2006

…..”som mannen anser stör på hans fastighet genom oönskat buller och avgaser.”?
ok, jag anser att alla fartdårar och tunga lastbilar stör mig med oönskat buller och sura avgaser när de drar förbi, oftast långt över de tillåtna 60 km i timmen, på landsvägen strax utanför vårt hus. Detta gäller väl några miljoner fastighetsägare till i vårt avlånga land! Så nu begär vi; Avlägsna genast all trafik utanför vårt hus. Undantag; Rena elbilar som håller sig inom tillåten hastighetsbegränsning får tillträde till vägen.
”Orimlig önskan”? Varför?

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet