Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Trädgårdens guldklimpar – Äpplen!

”Ett äpple om dagen är bra för magen” är ett gammalt ordspråk som verkligen lever upp till sitt rykte. Och nu när alla våra äppelträd dignar av frukt kan man äta äpple så det sprutar ur öronen. Att äta dem direkt hämtat från trädet är ett privilegium som ju inte alla har och det är synd för det är alltid något extra, en känsla av att vara naturen så nära, att få äpplet som en gåva från Moder natur, själv..

Foto; Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Får man nu inte uppleva att plocka äpplena från trädet direkt ligger du ju glänsande och läckra, upplagda i frukt- och grönsaksstånden i butiker eller marknader och bara väntar på att någon ska sätta tänderna i dem. Det finns ju också en uppsjö av recept på både nätet och i böcker vad man kan göra med dessa gyllene frukter. Tänkte lägga upp några stycken som är mina egna favoriter här på bloggen. Om någon har något recept man vill dela med sig av får ni gärna gå in på vår Facebook-sida här och lägga upp detta..

ÄPPELRECEPT

Här ett tips från Susanne Österlind:
Prova skiva äpplen i muffinsformar, smält 150g smör och blanda i 2dl havregryn, 2dl cornflakes och 1 dl socker lägg över blandningen och grädda ca 175 g ca 10 min. Ibland blandar jag i lite vaniljsocker eller valnötter. Du kan ha vilken frukt/bär..plommon är supergott

Fortsätter med ett tips från Maria Kullberg:
Lägg klyftade äpplen i en form, platta till lite, strö över 2 dl mjöl blandat med 2 dl socker. Hyvla över 100 g smör och fördela över hela ytan. Ca 25 min i 200 grader. Blir kakknaprigt av det. Lite jobb.

Ett tips från Sylvia Larsson:
Bjud på klyftäpple som du ringlat sirap på, hackade rostade hasselnötter och värm i ugnen tills att det mjuknar. Glass till. Enklare kan det inte vara!

Många tips från ”Receptsajter”:
För att göra det enkelt för mig länkar jag nu till några riktigt bra sidor med äppelrecept. Låt dig väl smaka!
Äpple i maten 

ICA har en trevlig äppelsida här!  

Landleys kök 

ARLA har en drös med goda äppelrecept 

Det samma har Norrmejerier 

Sista länktipset kommer från ”Receptfavoriter”.

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet