Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Mina Vårdkontakter? Inget för stressade läkare?

Mina vårdkontakter ska ju vara en enkel väg till vården. Där ska man kunna använda sig av internettjänsten för snabb och säker kontakt med sin vårdcentral. Man kan till exempel boka tid på sin mottagning, förnya sitt recept och läsa sin journal.  Men hur står det egentligen till med denna tjänsten? Och hur upplever läkaren den? 

Foto; Simon; pixabay

Är det faktiskt så att läkaren blir stressad av tjänsten? I varje fall tycks det vara så i fallet med min egen läkare och därför kommer jag att ringa i fortsättningen för att förnya mina recept. Via e-tjänsterna på webbplatsen 1177 Vårdguiden kan du nå din mottagning när du själv vill. Du kan till exempel välja vårdcentral, boka,avboka eller boka om en tid, förnya recept eller ställa frågor. Det finns också gemensamma tjänster som inte är knutna till någon särskild mottagning. Men just vad det gäller detta med recept kan det kanske bli ett ytterligare stressmoment för läkare som redan kanske går på knäna? En undersökning av detta borde vara på sin plats både för läkaren som för patienter som inte får sin medicin i tid…..

Vilka e-tjänster finns det?

Vilka tjänster som erbjuds skiljer sig åt mellan mottagningarna. Men på de flesta mottagningarna i Halland kan du:

avboka tid
förnya recept
förnya hjälpmedel
ställa frågor
få rådgivning
få påminnelse om bokad tid via e-post eller sms
Exakt vilka tjänster din mottagning har kan du se när du söker upp den i Hitta vård.

Oavsett vilken mottagning du går till kan du också använda de gemensamma läkemedelstjänsterna, som till exempel:

se dina recept
se dina uthämtade läkemedel
se ditt högkostnadsskydd för läkemedel

 

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet