Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Närmare naturen med Mitilux 8 x 40!

Att ge sig ut i naturen utan en termos kaffe, en kniv, kamera och en kikare finns inte på min karta idag. Antagligen har jag blivit koffeist, läst för många överlevnadsböcker, fått bilder på hjärnan och börjar se dåligt för utan dessa fyra saker känner jag mig naken. Inte för att jag skulle gå vilse i Ahlaskogen eller i skogarna runt Hjörneredssjöarna eller dö av törst. Inte heller behöver jag en kniv för att försvara mig mot en grizzlybjörn eller kikaren för att se på halvt utdöende fågelarter….

Foto; Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Nejdå, anledningen är bara att jag älskar kaffe, samlar på knivar, är amatörfotograf och vill komma hjortarna lite närmare med kikaren. Dessvärre så var min gamla kikare inte sig själv längre efter att den råkat gå i golvet några gånger. Så när jag därför såg att om man började prenumerera på ”National Geographic Sverige”  skulle man få en superfin kikare som plusgåva, skyndade jag mig att beställa detta paket. Och idag kom så min kikare på postlådan. En Mitilux 8 x 40 kikare. Vissa saker måste man bara uppleva för att förstå meningen med. Och den här kikaren är en sådan sak. Den är verkligen en rejäl, högkvalitativ kikare. Med 8 gångers förstoring och 40 mm objektivdiameter ger kikaren kristallklara bilder i nästan vilken miljö som helst, på nära såväl som på längre avstånd.

kikaren728

Kort sagt en robust, liten gummiarmerad kompanjon för naturobservationer och vandringen. Ja, den duger säkert till sportevenemang, sightseeing, teater eller konserterna också. Den har flerlagerbehandlad optik och ett utmärkt, exakt fokus som hjälper en att upptäcka varje detalj. Ett längre ögonavstånd gör det behagligt att titta längre stunder även med glasögon som jag själv bär. Väska, en halsrem och linsskydd ingår och måtten är 180 mm x 55 mm x 145 mm (bxhxd), vikten 727 g. Kikaren känns verkligen fin att hålla i och priset, 850:00 svenska riksdaler känns inte för dyrt. Kikaren är inte så stor, man blir lite förvånad över tyngden men det gör att den som sagt känns riktigt rejäl och verkar tåla lite stötar.

Så till själva prenumerationen av tidningen, National Geographic Sverige! Ja, vad kan jag säga? Här blir du bjuden in till unika resor jorden runt genom djuplodande reportage och fantastiska fotografier. Under mottot ”inspiration till att ta vara på världen” bjuder National Geographic varje månad läsarna på en unik resa jorden runt. Tidskriften är känd för sina fantastiska foton och reportage om människor, natur, vetenskap och historia. Och det första numret jag fått gör mig inte besviken. National Geographic finns förstås på webben också!

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet