Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Peter Jöback har hittat sin Christine

Nu står det klart att det blir Emmi Christensson, 31 år, från Falkenberg som får den kvinnliga huvudrollen som Christine Daaé när The Phantom of the Opera går upp på Cirkus i Stockholm. Emmi kommer direkt från West End i London där hon spelat samma roll i Sir Andrew Lloyd Webbers storslagna musikal. Som tidigare meddelats gör Peter Jöback den stora titelrollen som The Phantom.

Peter Jöback och Emmi Christensson – Foto;Karin Törnblom

Den kvinnliga huvudrollen klar till The Phantom of the Opera på Cirkus i Stockholm 2016

Emmi Christensson gjorde sin West End-debut i rollen som Christine 2014 och spelar just nu på Her Majesty´s Theatre i London. Under hela urvalsprocessen till huvudrollerna i Stockholm har hon varit Peter Jöbacks förstahandsval.

Jag har följt Emmi och sett hennes utveckling som Christine i London. Vi såg extremt många duktiga tjejer under auditionperioden men Emmi var både det internationella teamets och mitt självklara val”, säger Peter Jöback.

Emmi är sångare, musikalartist och skådespelare och har en gedigen musikalerfarenhet. I höst medverkar hon dessutom i I Love Musicals tillsammans med Peter Jöback och Helen Sjöholm. Tidigare roller är bland andra Cosette i Les Misérables, Maria i West Side Story, Liesl i Sound of Music och Wendy i Peter Pan. Hon har även medverkat i Mamma Mia! i Oslo. Hon beskriver Christine som en drömroll.

emmi570
Emmi Christensson – Foto; Johan Persson

Det känns otroligt kul! Jag har drömt om att få spela Christine i Fantomen på Operan i Sverige sedan jag var 13 år, det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse. Jag ser fram emot att komma hem till Sverige igen och att få spela tillsammans med Peter. Han är fantastisk!”, säger Emmi Christensson.

Peter Jöback är en av endast fyra skådespelare som gjort den prestigefyllda titelrollen i The Phantom of the Opera, både i Londons West End och på Broadway, NYC och blivit hyllad på båda sidor av Atlanten. Nu sätter han återigen på sig masken och tar världens största musikal till Cirkus i Stockholm!

peter570
Peter Jöback – Foto; Joan Marcus

Biljetter till The Phantom of the Opera på Cirkus i Stockholm släpps den 2 november 2015. Premiären är den 14 september 2016.

Om the Phantom of the Opera
The Phantom of the Opera är en av världens mest kända och framgångsrika musikaler med musik av Andrew Lloyd Webber, sångtexter av Charles Hart och libretto av Richard Stilgoe och Webber. Musikalen är baserad på romanen med samma namn av Gaston Leroux. Den första föreställningen sattes upp på Her Majesty’s Theatre i Londons West End den 9 oktober 1986 med Michael Crawford och Sarah Brightman i de ledande rollerna. Regi av den legendariske Harold Prince.

Senast föreställningen sattes upp i Stockholm var 1989-1995 på Oscarsteatern och den blev då en av Sveriges största teatersuccéer.

Fakta
The Phantom of the Opera har setts av över 140 miljoner besökare över hela världen.
Box-office intäkterna är de högsta någonsin för en film eller teateruppsättning och överstiger intäkterna för såväl Titanic, ET som Star Wars.
The Phantom of the Opera är den musikal som spelats längst på Broadway. Den passerade Cats, som tidigare innehade rekordet, med den 7 486e föreställningen den 6 januari 2006.
The Phantom of the Opera har vunnit fler än 70 prestigefyllda teaterpriser, bl.a. tre Olivier Awards och sju Tony Awards.
Musikalen har satts upp i 151 städer i 30 länder och översatts till 13 språk.

Föreställningen produceras av 2Entertain, Vicky Nöjesproduktion och Sinclair Entertainment i samarbete med The Really Useful Group.

Läs mer om operan på www.thephantomoftheopera.se

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet