Laddar

3
nov

  • 3 november, 2015

Ring, ring, bara du slog en signal!

Bilden på de unga tjejerna på baseballmatchen, som alla sitter och tar selfies på sig själva talar sitt tydliga språk. Mobilerna har gått folk på huvudet! Och jag bara ställer mig en stilla undran… OM det skulle visa sig att strålningarna från mobiler i för stor mängd är direkt skadlig, ja, kanske rent av orsakar cancer. Hur många strålskadade har vi om säg, tjugo år? Vill inte veta.
Missförstå mig inte, den moderna smartphonen är en bra uppfinning. Den kan rädda liv. Det är bra att man kan nå sina nära och kära på ett lätt sätt. Men utvecklingen går för fort, man använder sina mobiler oavbrutet, prylhysterin vad det gäller smartphones spränger alla gränser. Man hinner inte ut ur butiken med sin nyköpta smartphone förrän det kommit ut en ny modell! Och folk har ju snart glömt bort att snacka med varandra utan mobilen! Och under tiden gnuggar tillverkarna händerna och skrattar hela vägen till banken! Ja, jag vet inte vad man ska göra åt det. Finns kanske inget att göra? Vänta, nu ringer det någon …

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.