Laddar

30
nov

  • 30 november, 2015

Stormen Gorm röt till rejält!

Själv vill jag ge en eloge till Laholms Kommun, Södra Hallands Kraft och Surfia, som trots nattens oväder hållit uppe sina tjänster förvånansvärt bra. ”We Salut You”..
kommunens Facebooksida, får man också värdefull feedback på vad som hänt och händer. Suveränt! Jag tror att vi alla får förvänta oss mer stormar framöver. Kanske kommer de också att bli kraftigare, många klimatforskare menar det. Det finns en hel del oroväckande saker som händer med klimatet. De senaste två åren har varit de varmaste globalt sett sedan mätningarna började utföras. Glaciärerna smälter i snabbare takt än vad forskarna trott vara möjligt och på några ställen har mätningar av koloxidutsläpp från bilar och industrin varit väldigt höga. Vi står inför enorma utmaningar i framtiden tror jag. Nu är jag ingen siare och vi behöver heller inte vara raketforskare för att se att det är saker på gång med klimatet. Oroande saker. Ska bli väldigt intressant att se vad man kommer fram till vid det stora klimatmötet i Paris. Men om alla hjälps åt, Världens ledare kommer fram till smarta lösningar och med gemensamma ansträngningar jobbar för en renare och bättre Värld, kommer vi att fixa detta hot också. Och det händer ju mycket inom bilvärlden nu. De rena elbilarna vinner terräng för varje dag som går. De kommer allt längre på en laddning och snart finns det en laddare i varje gathörn. Just biltrafiken är ju ett enormt problem vad det gäller utsläppen. Vi får hoppas att alla biltillverkare svänger om och bara tillverkar och säljer elbilar inom en snar framtid.

Städerna står också inför växande problem med värmeböljor och extremväder. Ett av de mest effektiva sätten att kyla ner klimatet i städerna är att öka växtligheten. Mer grönska kan ge ett bättre och mera hälsosamt klimat i staden även för städer längre norrut i Europa, som till exempel Göteborg. Här i Laholm har vi ju varit duktiga på grönområden. Inte minst med tanke på vår vackra lilla park! Läs mer här!

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.