Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Abonnera på ett leende!

Det har blivit lite av en tradition att käka pizza på lördagkvällarna. Det brukar bli COOP´s vegetariska med mozarella. De är goda och kanterna blir alltid knapriga, något jag älskar. Just den här kvällen upptäckte jag dock en tand i pizzan. Det stod ju inget om det i innehållsdeklerationen så jag blev lite syrak. Ända tills jag upptäckte att det var min egen tand som lossnat från käken…

Foto; pixabay

Nu har jag ju aldrig haft ett sådant där bländande vitt leende och har inte strävat efter det heller. Men man är ju glad så länge man har egna gaddar i munnen då man dessutom inte nått upp i den åldern där man brukar lägga gaddarna i ett glas vatten bredvid sig på nattduksbordet. Tyvärr börjar det bli ganska glest i leden av tandrader och man börjar få ett litet ”Tore Skogman” smile med gluggar här och där.

I alla fall tittade jag in på Folktandvården i Laholm för att boka en tid hos någon tandläkare som kanske ville peta upp lite av den där cementen de använder. Nu är det ju inget akut. För fast man har ett hål som ett mindre meteoritnedslag i käften så gör det inte så ont. Molar mest. Sånt kan en karl stå ut med…. någon dag. Men det visade sig värre än jag trott att få tid. För Folktandvården har ett problem, de saknar tandläkare! De som finns måste ju prioritera barn och ungdomar, vilket ju är helt rätt. Vi äldre får stå och vänta i kön. Jag menar, småfolket ska ju använda sina gaddar ett helt liv medan mina inte har så många år kvar att tugga på brödkanterna. Men det är klart att det hade varit bra om det fanns gott om tandläkare så en annan också får lite hjälp innan alla tänderna ramlat ur ens käft.

Så, du arbetslösa tandläkare. Eller du nyuteximinerade, här i Laholm finns det ett gyllene tillfälle för dig att få en tjänst inom Folktandvården. Förutom jättetacksamma patienter väntar Sveriges längsta sandstrand på dig, hela 12 km lång som den är. Vi har en underbar natur, små mysiga insjöar. En magnifik bokskog, små pittoreska krogar och mycket annat du kan njuta av på din lediga tid. Välkommen till Laholm och en och en annan tandlös gubbe! 😉

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet