Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

LoveLaholm.se önskar alla en glad 2 Advent!

Advent är en period som börjar söndagen fyra veckor före juldagen och sedan löper över cirka fyra veckor. Eftersom juldagen alltid är 25 december kan den infalla vilken veckodag som helst. Första söndagen i advent är dock alltid en söndag och kan därmed infalla på olika datum.

Foto; pixabay

Ordet advent kommer från latinets adventus som betyder ”ankomst” och det man menar är förstås Jesus ankomst – alltså födelse – på juldagen (även om han egentligen inte alls föddes då). Adventstiden är en period på cirka fyra veckor som börjar första söndagen i advent – vilken infaller fyra söndagar före juldagen (alltså mellan 27 november och 3 december) – och håller på fram till julaftonskvällen.
Källa; [Högtider och Traditioner]

Advent_1ljuset900

 

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet