Laddar

8
dec

  • 8 december, 2015

Olika resesätt till Laholm

Vad gäller kultur så har vi Teckningsmuseet, med över 20 000 teckningar som spänner över en period av 400 år. Men Laholm med dess omgivningar bjuder också på mycket fina naturupplevelser, och inte minst då Laxfiske i Lagan från och med 1 mars till 14 oktober. Det går att ta sig till Laholm på flera olika sätt: med bus, bil, tåg eller flyg.

Teckningsmuseetb728

Buss till Laholm
För att ta sig till Laholm med buss är det enklast att ta omvägen via Halmstad. Från Halmstad går det sedan under dagtid vanligen flera bussar per timme till Laholm. Restiden från Halmstad till Laholm med buss ligger på runt 45 minuter. Alternativt kan man ta tåg från Halmstad till Laholm, vilket kostar ungefär lika mycket men går nästan dubbelt så snabbt. Att resa från Stockholm till Halmstad med buss går normalt via Göteborg och inbegriper oftast ett eller flera byten (och ibland tågresor vissa sträckor). Restiden med buss ligger då vanligen mellan sex och nio timmar, men det kan också ta betydligt längre tid än så.

buss728

Bil till Laholm
Det är ganska enkelt att ta sig till Laholm med bil, även om det kommer att ta tid. För den som åker från Stockholm går det snabbast att åka via Östergötland ner genom Småland via E4:an, en rutt som också har den fördelen att en stor del går längs Vätterns östra strand och kan vara Sveriges vackraste. Fortsätt längs E4 ner till Markaryd och ta sedan Riksväg 15 västerut mot Laholm. Hela resan är lite drygt 50 mil lång och tar 5-8 timmar att köra, beroende på väglag, hur många raster man tar och hur pass högt ungarna skriker.

Laddomat_elbil728

Tåg till Laholm
Det går regelbundet tåg från Stockholm direkt till Laholm, vanligen med byte i Göteborg. Resan tar runt fem timmar, och kostar från 600 kronor till närmare tvåtusen kronor. Första delen av resan går vanligtvis med SJ, och sista delen via Öresundstrafiken.

tag_solnedgang728

Flyg till Laholm
Att flyga direkt till Laholm är svårt, men det finns två stycken flygplatser inom inte alltför långt avstånd: Halmstad City Airport och Ängelholm-Helsingborg Airport. Flygbiljetter går att hitta på resesajten Flygresor.se. Det går att flyga till båda två både från Arlanda och Bromma. Från Arlanda med Sparrow Aviation respektive SAS och från Bromma med Kullaflyg. Oavsett vilken flygplats man väljer så är det sedan lite drygt två mil kvar till Laholm.

flygplansvinge_bluesky728

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.