Laddar

4
jan

  • 4 januari, 2016

Ny upptäckt: Orsaken bakom migrän funnen!

Nu har forskare hittat vad de anser är den enda orsaken till migrän. Det betyder också att man nu kan förebygga migränanfall och det kan vara så enkelt som ett vitamintillskott.

Migrän är sprängande huvudvärk som kan pågå i några timmar upp till två dygn. Värken sitter oftast intill ena ögat eller ena sidan av huvudet. Man mår oftast illa vid ett anfall och ibland kräks man. Migrän är vanligare bland kvinnor än män. Ungefär var femte kvinna och var tionde man har migrän i Sverige. Sprängande huvudvärk är vanligt i alla åldrar men det första anfallet kommer sällan efter 50 års ålder. Hittills har man spekulerat i att migrän orsakas av sömnbrist, hormonförändringar vid mens och stress. Men också att rödvin, choklad, starka ostar och citrusfrukter kan sätta igång ett migränanfall.

Amerikanen Jonathan Borkum, som är psykolog och professor vid University of Maine, studerade 2 000 artiklar om migrän och undersökte en rad triggers, som till exempel uttorkning och luftföroreningar, och jämförde hur var och en av dem påverkade hjärnan för att hitta det som orsakar migrän. Professor Borkum fann att det gemensamma temat bakom alla huvudvärk var oxidativ stress som han beskrev som en ”rimlig förenande princip bakom de typer av migräntriggers som påträffats i klinisk praxis”. Ett överskott av fria radikaler skapar en obalans i kroppen som kallas oxidativ stress när det inte finns tillräckligt med antioxidanter för att parera de fria radikalerna. Fria radikaler har också kopplats till cancer och vissa experter tror att de är anledningen till att vi åldras.

Upptäckten innebär att huvudvärk och migränanfall kan förebyggas eller lindras med hjälp av kosttillskott som betakaroten och vitamin C som bekämpar de fria radikaler.

Källa: Daily Mail.

fruktskal900
Ät mer frukt och så du får i dig mycket C-vitamin!

Om Svenska Örtmedicinska Institutet Aktiebolag

Ett av världens ledande företag när det gäller forskning på medicinalväxter Svenska Örtmedicinska Institutet (SÖI) är ett av världens ledande företag när det gäller forskning på medicinalväxter. I snart 40 år har företaget utvecklat och tillverkat effektiva produkter som till exempel: Kan Jang, Chisan, Rysk rot och Arctic Root (Rosenrot). All produktion – från växtråvara till färdig produkt – sker i Vallberga söder om Halmstad. Anläggningen är certifierad för produktion av växtbaserade läkemedel enligt både Good Manufacturing Process (GMP) och Active Pharmaceutical Ingredient (API). Företagets grundfilosofi är att finna naturligt förekommande, och biologiskt aktiva, substanser som förbättrar livskvaliteten under perioder av påfrestning och återhämtning. SÖI:s utveckling är ett direkt resultat av forskningen på adaptogener, där de är världsledande.

Svenska Örtmedicinska Institutet Aktiebolag
Kövlingevägen 21
312 50 Vallberga
Hemsida: http://shi.se/

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.