Laddar

11
jan

  • 11 januari, 2016

Världens barn sjunger för att uppmärksamma barncancer i ny singel

Childhood Cancer International (CCI) är en paraplyorganisation för 180 föräldraledda barncancerorganisationer i 90 olika länder. Den 11 januari lanserar CCI sajten child4child.com, det första globala initiativet där alla medlemsorganisationer gör gemensam sak för att uppmärksamma barncancer världen över.

Varje år diagnostiseras 250 000 barn med cancer i världen. För 90 000 av dessa barn kommer sjukdomen att leda till döden. Nu har Childhood Cancer International tagit hjälp av några av de mest talangfulla barnen på YouTube, vars klipp tillsammans har genererat över 300 miljoner visningar. Många av dem är kända för medverkan i talangtävlingar som America’s Got Talent, The Voice Kids Australia and Britain’s Got Talent.

Den nya låten heter ”We Are One” och har skrivits av internationellt erkända kompositören Christophe Beck, som är mest känd för att ha skrivit musiken till den framgångsrika Disneyfilmen Frozen.

Jag har skrivit musiken till över hundra filmer, inklusive Hollywoodsuccéer som Baksmällan, Ant-Man och Snobben-filmen. Men det här har varit en av mina största utmaningar. Som tur är hade jag hjälp av min dotter Sophie som är en talangfull och brådmogen musiker, och av textförfattaren David Goldsmith som skrev några vackra ord som inspirerade oss. Vi tre har arbetat fram sången tillsammans och jag är otroligt nöjd med resultatet, säger Christoph Beck.

Från och med den 11 januari välkomnas barn att sjunga med och spela in refrängen på child4child.com. En månad senare, på Internationella barncancerdagen den 15:e februari, kommer låten att släppas via tjänster som Spotify, iTunes och Deezer. I singelversionen kommer refrängen att innehålla röster som spelats in via webbplatsen.

Med låten We Are One vill vi hedra alla barn i världen, särskild de barn som tvingas kämpa mot cancer, säger Carmen Auste, ordförande för CCI och mamma till en barncanceröverlevare.
Jag vill också lyfta fram ett stort tack till det team från svenska Barncancerfonden och reklambyrån Garbergs som har planerat, utvecklat och lett denna fantastiska kampanj för CCI och dess 180 medlemsorganisationer i 90 länder, tillägger Carmen

Barnambassadörer för kampanjen är Alexa Curtis (vinnare av The Voice Kids Australia 2014), Livvy Stubenrauch (som gjorde rösten till unga Anna in Frozen), Robbie Firmin (Britain’s Got Talent) and Aaralyn O’Neil (America’s Got Talent).

Till Child4Child

För mer information, vänligen kontakta:

Barncancerfonden, svensk medlem i Childhood Cancer International

 

Om Barncancerfonden
Barncancerfondens vision är att utrota barncancer. Efter att ha arbetat i drygt 30 år med att fler ska överleva klarar sig idag cirka 80 procent av barnen. Så sent som på 1970-talet var förhållandena de omvända. Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige – helt utan bidrag från stat, kommun eller landsting. Detta kan endast ske tack vare generösa bidrag från privatpersoner, företag och organisationer. Barncancerfonden är godkänd av Svensk Insamlingskontroll vilket garanterar att pengarna alltid går till rätt ändamål. Barncancerfondens plusgironummer är 90 20 90-0. Tack för ditt bidrag.

LoveLaholm.se har en egen insamling som du kan läsa mer om härnere via länken
Inga barn borde behöva dö i cancer! Hjälp oss på LoveLaholm.se att hjälpa! Klicka här!

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.