Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Bankchef på Swedbank får sparken!

Det är vd;n Michael Wolf på Swedbank som nu får packa ner sina tillhörigheter och lämna sitt kontor och jobb med svansen mellan benen. Men han slipper sitta och tigga utanför COOP, för han får en nätt summa på totalt 19,5 miljoner kronor i uppsägningslön och ett avgångsvederlag i två år. Fallskärmen är avräkningsbar mot nya inkomster. Får Michael Wolf ett nytt jobb räknas beloppet ner med samma summa. Visst är det fantastiskt? Man upphör aldrig att förvånas över dessa otroliga fallskärmar och avtal som olika chefer har.

Vad gör man nu med 19 miljoner och en massa ledig tid? Foto; Alexas Fotos, pixabay

Sedan har ju ordförande Anders Sundström avslöjats med att han rest med SCA:s privatjet på jaktresor. Jomen, det är en riktig machoman i värsta Rambostilen har han jagat vilt på bekostnad av oss små Swedbanks kunder! Som alla vet har ju Swedbank fått hård kritik för att Michael Wolf och styrelseordföranden Anders Sundström tillåtit att toppcheferna finansdirektör Göran Bronner och Magnus Gagner-Geeber gjort stora privata fastighetsaffärer vid sidan av jobbet. Girig vill ha mer! Magnus Gagner-Geeber fick sparken redan i december. Antagligen med en nätt liten fallskärm han också. Ibland önskar man att deras fallskärmar inte utlöst!

Varg728_pixabay
Michael Wolf, får skamset gå med svansen mellan benen. Foto; N Steffens, pixabay

Varför Michael Wolf får gå har när jag skriver detta, inte banken ännu talat om. Men man behöver ju inte vara raketforskare för att förstå att han blivit obekväm att ha då det säkert har att göra med all kritik mot Swedbank på senaste tiden. Som avslöjanden om privata fastighetsaffärer som nu utreds av Finansinspektionen. Sånt gillar inte aktieägare. De vill ha lugn och ro och ordning i leden. Och sånt gillar inte heller vi små kunder som varit Swedbank trogna under nästan 30 år! Återstår att se om fler huvuden ska rulla även här. Det börjar bli en vanligt förekommande nyhet att chefer på höga poster svikit förtroende och sagts upp. Om än inte lottlösa!

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet