Laddar

20
feb

  • 20 februari, 2016

Rotary – Be a gift to The World!

Citat; Maria Stendotter 

Men kanske det oxå låg i sakens natur att det världsomspännande yrkesbaserade nätverket med flera miljoner medlemmar tidigare mest fyllts med män då de dominerat i arbetslivet.
Rotary är en helt öppen o transparent organisation som dels jobbar med stora o mindre Hjälp – projekt. Det största är utrotningen av polio genom omfattande vaccinations-program. Allt som Rotary samlar in i pengar i detta projekt växlar Bill and Melinda Gates Foundation upp dubbelt. Nu finns ”bara” två länder kvar som har polio o målet är att utrota den även här inom kort. Utrotnings-arbetet har pågått under lång tid o i denna ”snabba” värld ger ett sånt långtids-projekt ett bra perspektiv på att stora svåra problem nog behöver tid i första hand för att lösas. När man är medlem i Rotary har man oxå tillgång till att kunna besöka andra Rotary-klubbar runt om i världen. En möjlighet där man kan få tillgång till ett lokalt nätverk på besöksmålet vilket öppnar massa roliga möjligheter jag inte skulle få på samma sätt utan Rotary-nätverket. Ofta blir man hembjuden på lunch eller middag till nån o får komma in i verkliga livet o inte bara se den turistiska ytan. Så Rotary är väl som med det mesta andra: Det blir vad man gör det till! Och om man är öppet för nya kontakter och nya upplevelser så lär man sig ganska snart att ju mer man lär sig om livet och världen, ju mer FÖRSTÅR man vad komplext allt är och vad man inte vet och kan. En insikt som gör en ödmjuk och tolerant vilket är egenskaper som behövs mer än någonsin i vår värld i dessa dagar.
Det finns en skön inställning till livet inom Rotary: ”Be a gift to the world”. Den är varken mer eller mindre ambitiös än att ”Ingen kan göra allt. Men alla kan göra något.”
Slut citat

Rotary i Laholm
Rotary har ju även en klubb i Laholm, som med sitt nuvarande namn, började sin verksamhet i juli 2014 genom att Laholm RK & Laholmsbukten RK gick samman till Laholm-Hök RK. Man brukar träffas på restaurang Gröna Hästen om fredagar med början 12.15. Läs mer om klubben på deras hemsida här!
Laholm-Hök Rotaryklubb finns även på Facebook

Här är Rotarys officiella svenska hemsida

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.