Laddar

1
feb

  • 1 februari, 2016

Unga friidrottare gör upp i mästerskap i Borås!

Foto, skeeze, pixabay

– ”Just nu är det full fart, det här är ett jätteevenemang att genomföra inomhus med så många aktiva. Med anledning av åldern på de aktiva, kommer så klart också en hel del ledare, föräldrar och släktingar med för att hjälpa till och titta på tävlingarna. Vi fick arrangemanget väldigt sent men är övertygade om att vi kommer genomföra bra tävlingar i Ryahallen och arenan ligger perfekt för att de aktiva med familjer även ska hinna uppleva Borås”, säger tävlingsledare Carina Ljung, IK Ymer.

IK Ymer har på senare år arrangerat flera större tävlingar, SM 2013, lag-SM under SM-veckan 2014, veteran-SM under 2015 och är en av två potentiella värdstäder i Sverige för U23 EM 2019. Till det ska läggas flera andra nationella tävlingar och ungdomsarrangemang.

– ”Det ligger precis i linje med tankarna vi hade när vi rustade Ryavallen för SM 2013. Vi ville ha flera större tävlingar och mästerskap med siktet inställt på EM-tävlingar. IK Ymer är en stark arrangörsförening och vi har väldigt fina förutsättningar med Ryavallen och Ryahallen ”vägg-i-vägg”. Dessutom har vi ett starkt centrumnära eventområde med kringliggande arenor och hallar som kan nyttjas i anslutning”, säger Tommy Jingfors.

Friidrott900
Foto; domeckopol, pixabay

Se morgondagens stjärnor inom svensk friidrott. Tävlingarna hålls i Ryahallen 12-13 mars med fri entré. Aktuellt grenprogram med tider publiceras på: http://www1.idrottonline.se/IKYmer-Friidrott/Tavlingar/Arrangemang/GM2016/

Mer information:
– Carina Ljung, tävlingsledare IK Ymer, 073-545 43 78
– Tommy Jingfors, förvaltningschef Fritids- och folkhälsoförvaltningen Borås Stad, 033-35 73 66

Borås TME AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

LÄNKTIPS
boras.com
Ymer Friidrott – facebook

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.