Laddar

3
mar

  • 3 mars, 2016

Dags att ta ställning för en byggnadsställning!

Foto; pixabay.com

En ställning runt om hela byggnaden gör jobbet så mycket enklare och lättare. Sagt och gjort. Vi googlade lite på olika företag som hyr ut bra byggnadsställningar och fann snart ett alldeles utmärkt företag som heter just Ställning. Varför krångla till det? 🙂 Det visade sig emellertid att de inte hyr ut ställningar, de bara säljer dem. Vi satte oss ner och började diskutera om vilka fördelar det var med att köpa en egen ställning istället för att hyra den och fann efter en stund att fördelarna vägde över.

Ahlataket728
Solen har bränt bort den svarta färgen från plåttaket. Foto; Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Vi kommer att köpa en ställning framförallt beroende på att vi då alltid har tillgång till den när vi behöver den. På vår lada har vi lätta takpannor av lera där det alltid flyger av flera stycken, ibland i stora skikt när höststormarna river och sliter i tak och väggar. Sen vet vi vad vi har och riskerar inte att få en gammal, tung och sliten hyrställning. Vi spar ju även pengar på att vi slipper hålla på och transportera ställningen fram och tillbaka mellan vår gård och företaget vi skulle hyra av. Dessutom snackade jag sedan med våra grannar som lovade att hyra ställningen av oss när de behövde en. Samverkan mellan grannar kan vara mer än att hålla utkik efter inbrottstjuvar.

 

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.