Laddar

27
mar

  • 27 mars, 2016

Eurorando 2016

Kor på Söderåsen – © Foto; Familjen Helsingborg

Ett av världens största vandringsevenemang arrangeras i Skåne 2016. 

Ägare till evenemanget är European Ramblers association, en paraplyorganisation för Europas vandringsföreningar. I höst har man valt att förlägga evenemanget i Skåne efter att tidigare år ha varit i Frankrike, Tjeckien och Spanien. Skåne har laddat för fullt och kommer under veckan att erbjuda mer än 80 dagsvandringar och till evenemanget har man dessutom adderat bussutflykter för den som vill ta en vilodag från vandringen samt en rad olika upplevelse och aktivitetspaket. Dessutom samarbetar Eurorando med sina danska grannar och det kommer att erbjudas både vandringar och utflykter i Köpenhamn och i Hamlets hemstad, Helsingör. Man förväntar sig cirka 5000 deltagare från hela Europa och fullservice erbjuds av bokningsavdelningen på Eurorando. Man har reserverat boendeanläggningar runt om i Skåne, kan erbjuda transporter, guider och måltider utöver vandringar och aktiviteter. Skåne erbjuder bra låglandsvandring och kan stoltsera med varierande natur och kultur i de 6 olika paketen som erbjuds;

Paket 1: Berg möter hav
Upplev pittoreska fiskelägen och dramatiska klippkuster utmed certifierad led. Historiska stadskärnor och blomsterprakt är också typiska inslag i Eurorandos kärnområde.

Paket 2: Skånes Grand Canyon
Vandra genom djupa sprickdalar inbäddade i klassisk bokskog. Nationalparksupplevelser med spännande geologi, flora och fauna. 10 – 17th of September 2016 · Skåne, Sweden

Eurorando01_lovelaholm
Bäck i bokskog, Christinehof © Petter Gustafson

Paket 3: Hänförande utsikt, djupa skogar & en tysthet du knappt visste fanns
Här får du uppleva vulkanrester i Skånes hjärta såväl som panoramautsikter och trädhus i rik kulturbygd. Vill du pricka av delar av E-path 6 kan du göra det här och har du tur säger den svenska
älgen HEJ.

Paket 4: Den skånska vildmarken
För dig som vill vandra genom djupa skogar och utmed sjöar som bjuder in till kanot- och fiskeäventyr. I denna hörna av Skåne är det långt mellan husen, men landskapet döljer många hemligheter.

Eurorando_familj1200
Par vid utsikt, Söderåsen – © Foto; Familjen Helsingborg paret

Paket 5: Från dåtid till nutid
Här bjuds du på eftertanke längs med gamla pilgrimsleder och pulserade storstad med grönt fokus. Unika fågellokaler, brovyer och prisad arkitektur är också signifikant för det här paketet.

Paket 6: Öppna landskap
Tycker du om kustvandring längs med exotiska havsstränder är detta något för dig. Landskapet är böljande och berömt för sina äppelodlingar. De gamla fiskebyarna bjuder på rika smak- och
kulturupplevelser och ordningen garanteras av självaste Wallander.

Eurorando02_lovelaholm
Vandrande par i Landskrona – Landskrona © Foto; Familjen Helsingborg

Veckans program
10 september
Invigning av Eurorando 2016 i värdstaden Helsingborg. Underhållning, aktiviteter och spännande skånska smaker.

11-16 september
Dagsvandringar
Upplev Skånes natur och kultur genom utbudet av över 80 dagsvandringar. Natursköna vandringsleder, nationalparker, stadsvandringar och pilgrimsvandringar.
Upplev Skåne
Ett stort urval av utflykter till intressanta och unika miljöer – för en kväll, en halvdag eller en heldag.

17 september
Vi tar farväl av Europas största vandringsevenemang med en stor fest för alla deltagare. Vi utlovar musik, underhållning, härlig mat och dryck och mycket glädje.

Läs mer på http://www.eurorando2016.com/sv

Här ligger evenemanget på HittaUpplevelse.se

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.