Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Forestry Line – Kläder för skogshuggare!

Sedan jag varit verksam som skogsarbetare, i huvudsak med manuell avverkning, alltså med hjälp av motorsåg, sedan mitten på sjuttiotalet, vet jag hur viktigt det är med bra och slitstarka kläder.
I täta gallringar händer det att vassa grenar från granar river i kläderna.

Foto; pixabay.com

Väder, i form av stark sol, regniga dagar och dagar med blötsnö sliter också på textilerna så det krävs att de håller väldigt hög kvalité för jobbet i skogen. Bäst gillar jag högpresterande skaljackor  som är vind & vattentäta med hög andningsförmåga och som har stretchfunktion för maximal rörlighet samt rejäla dragkedjor
De bör ha dubbelsydda reflexer från 3M över axel-ok, framsida & nertill rygg, så man syns tydligt i skogen när man jobbar bredvid varandra. I skogen gäller “dubbla trädlängden” när man arbetar tillsammans för att undvika att man fäller träd på varandra. Då är det bra att man ser var man har sina jobbarkompisar.

timmerlava728

Sedan bör de förstås ha förstärkt armbågsparti & midja. Avtagbar huva med dragkedja. Justerbara ärmavslut. Dubbla sidofickor, bröstficka & ärmficka med dragkedja. Dubbla innerfickor, telefonficka & mössficka. Fickor får man aldrig nog av. Själv har jag ofta dubbla första förband med mig och några extra kilar av trä att sätta in i fällskären vid fällning är alltid bra att ha. Överhuvudtaget, när det gäller arbetskläder och utrustning  i skogen, ska man vara extra noga med kvaliteten på produkterna. Bättre med bra kvalité men lite dyrare än taskig kvalité fast billigt.

Kajakpaddling

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet