Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Kommunchef i blåsväder

Ser att LaholmsPartiet, vill att vår populära kommunchef, Nils Danred, ska stängas av från sin tjänst angående något köp av en IT-konsult. För  det första är jag säker på att kommunchefen inte gjort något utan att det varit för kommunens bästa för ögonen och för det andra går ju snart Nils, i pension. Varför då grusa hans fina karriär med sådana här uttalande?

Bilden; Kommunchef, Nils Danred, här med det populära, Magasin Laholm.

Och hur det än går så lämnar, Nils, en post som han på alla sätt fullgjort exemplariskt. Vi på LoveLaholm.se har egenhändigt utsett, Nils Danred, till Sveriges bästa kommunchef. Ja, troligtvis hela Universums bästa kommunchef om det inte skulle visa sig i framtiden att han någonstans bland alla hundratals miljarder galaxer som i sin tur innehåller hundratals miljarder stjärnor och världar, har en identisk tvilling!

Själv lärde jag känna Nils Danred, redan 1987 då han på en av tennisbanorna inne i Laholm, fick slå några slag mot min son, David. Nils, blev mäkta imponerad av Davids´s talang och trots att Nils, blev blåst från banan, tog han det som en man och med gott humör. David, var vid denna tiden rankad som tvåa i Halland i sin ålderskategori. Ettan i Halland då var Johan Hede, som låg tvåa på Sverigerankningen , strax efter den välkände Tomas Engkvist.

David vann samma år, Laholms klubbmästerskap i seniorklassen. Han mötte i semifinalen, läraren, Bengt Lundahl, som fick se sig besegrad av David med setserien, 6-1 6-0. I finalen mötte David, den 23 år gamla Magnus Andersson, och efter en hård tresetare vann David och kunde fira att han var Laholms bästa tennisspelare det året, tretton år gammal. Jag vet inte om LT, skrev något om det. Tror inte det. Det är ju aldrig roligt att bli besegrad av mycket yngre spelare…… Men om LT har någon liten artikel eller resultat från klubbmästerskapen i tennis vid denna tiden skulle jag gärna vilja få del av den, tack så mycket.. 🙂

Familjen_Stridsberg648
David Stridsberg, längst till höger med stolta föräldrar, Carl och Anna och lilla syster, Rebecka.

Senare flyttade David till klubben i Båstad, där han bland annat tränade med den svenska dubbelspecialisten och Världsstjärna, Robert Lindstedt. På grund av ekonomi, taskiga träningsförhållanden och dåligt med sparringspartners och sponsorer valde David att lägga racketen på hyllan, 16 år gammal. Som många andra talanger i olika sporter fick han aldrig riktigt chansen att få en fin karriär. För tennis är ju liksom, golfen och hästsporten ännu förunnat de med rika föräldrar då det ofta är ganska dyrt att komma långt.

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet