Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Sommaren 2016 blir svalare!

Sommaren 2015 var riktigt varm och svettig. Eftersom jag har mitt kontor mot solsidan var det stundtals över 30 grader varmt vilket inte var någon njutning precis när man jobbar framför en dator. Jag köpte en klimatanläggning av det enkla slaget som mer var som ett litet skämt.

Foto; pixabay.com

Den klarade av att svalka mig i fem minuter sedan var det ännu varmare på kontoret då den bara körde runt luften. Så detta året har vi beslutat oss för att investera i en ordentlig kylanläggning. Värme är skönt på sommaren ….. när man ligger på stranden. Men inte när man jobbar på ett kontor. Nej, sommaren 2016 ska det bli svalare inomhus! Att hitta bra klimatanläggningar kan vara kruxigt. Det ska ju passa in i bostadslösningen och man får fundera både en och flera gånger på om man ska investera i en litet portabelt kylaggregat eller kanske heller i en aircondition som håller många rum svala? Och ska man köpa, hyra eller leasa? Det är mycket att fundera över det här med kyla och ventilation för kontor.

BergoDal1200x900_pixabay
”Det ska bli så friskt och skönt att komma in på kontoret som om man andas ren frisk luft från bergen.”

För detta året tänkte jag även investera i någon form av luftkonditionering för det måste vara något fel på luften när inte ens en egen katt vill komma in i rummet. För på kontoret finns det inte den minsta lilla ventilationstrumma så det är dammigt som i Saharas öknar. Arbetsmiljön på kontoret hade förmodligen aldrig ett skyddsombud godkänt men nu är jag ju min egen skyddsombud och har i många år tyckt det var tillräckligt.  Däremot måste jag underlätta för kunder och människor med allergier eller sjukdomar som annars vänder i dörröppningen. Det ska bli så friskt och skönt att komma in på kontoret som om man andas ren frisk luft från bergen.

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet