Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Kosläpp på Skottorps Slott

Skottorps Slott härrör från 1600-talet och är mest berömt för att Karl XI gifte sig här 1680 med Ulrika Elenora av Danmarka. Skottorps slott ägs sedan 2005 av Ingmarie och Thomas Muller-Uri. På slottet kan man gå på visning, fika på caféet och lyssna på konserter.

Kossor på bete. Foto; Marzena Kramek

Gården Skottorp Säteri drivs av familjen Lars-Inge Gunnarsson och 15 anställda. Här finns 700 mjölkkor och lika många kvigor. Gården är självförsörjande på el genom sin biogas, det finns även ett ostmejeri på gården med tillhörande ostbutik.

Program
Datum: Söndag 1 maj
Gården öppnar klockan 10.00 och korna släpps ut på betet klockan 11.00. Medan du väntar på att få se våra vårystra kor, gå gärna vår tipspromenad. De rätta svaren presenteras på www.arla.se. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnaren. Så, glöm inte anteckna ditt namn och din adress på tipslappens baksida. Passa också på att njuta av mjölk och en bulle. Arla bjuder!

Övriga aktiviteter
Café
Marknad
Körsång på slottstrappan
Parkering
IFK Hasko sköter parkeringen som kostar 20 kronor, avgiften går oavkortat dem.

Bra att veta
På grund av väder, vind eller oförutsedda händelser, kan betessläppet på gården bli uppskjutet eller ändrat när det gäller datum och tid. Om detta sker vill Arla kunna meddela dig detta så fort som möjligt, därför behöver de dina kontaktuppgifter.

OBS!!!
Klappa gärna kalvarna – tvätta sedan händerna
Det är dags att släppa ut korna på sommarbete i stora delar av landet. God handhygien skyddar den som klappar kor och kalvar mot smittsamma sjukdomar.
Läs mer här! Viktigt!

ANMÄLAN ( Öppnas i ett nytt fönster )
Anmäl dig här!

Vägbeskrivning
E6 avfart Skottorp/Skummeslöv. Kör mot Skottorp och rakt genom byn, Vid fyrvägskorsning kör rakt fram mot Skottorps slott som ligger på höger sida, 3 km från E6.

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet