Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Upplev naturreservaten i Laholms kommun!

Välkommen ut! Länsstyrelsen anordnar under året ett 15-tal aktiviteter i naturreservaten i Laholms kommun tillsammans med lokala aktörer och detta vill vi gärna berätta för er om. Vi tycker det är viktigt att personer av alla åldrar, kön och bakgrunder hittar ut i naturen och får ta del av alla positiva effekter som naturupplevelser innebär.

Foto; Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Exempel på aktiviteter i Laholm under säsongen:
( Vi på LoveLaholm.se kommer att redovisa dem separat här på sajten… )

  • Fotosafari för barn och vuxna med naturfotografen Patrik Leonardsson
  • Invigning av naturreservatet Såghuslund och funktionsanpassad stig.
  • Akvarellmålning vid stranden i Hökafältet.
  • Guidad vandring i det nya reservatet Tygared

När vi ses delar vi gärna också med oss av vår broschyr och hjälper till med kontaktuppgifter till övriga guider, om det är något särskilt ni är intresserade av att ta del av under året. Broschyren finns att hämta på turistbyråer, vårdcentraler och bibliotek. Vandringarna läggs även in på kommunernas kalendarier och inte minst på Länsstyrelsens webbplats: www.lansstyrelsen.se/halland.

Bokskogen_Hasslov_1200x850
Foto; Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Varför är detta viktigt?
Naturreservaten är tillgängliga för alla och det är gratis inträde. Friluftsliv är positivt för den fysiska och psykiska hälsan. Det är bra både för den enskilda människan och för samhället. Tätortsnära skyddade områden dit människor lätt kan ta sig är därför extra viktiga. Naturturismen har stor potential att utveckla den svenska ekonomin, och skapar arbetstillfällen i hela landet. Arbetstillfällen skapas också genom skötsel av skyddade områden.

bokskogen_Hasslov_Kossorna900
Foto; Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Välkomna ut!

Guidesamordnare HG Karlsson
Reservatsförvaltare Mikael Stenström
Kommunikatör Sofie Tedenstad Svebring

Länsstyrelsen – en kompetent och tillgänglig myndighet nära hallänningen och med länets utveckling i fokus.

Sök Upplevelser i Sverige

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet