Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

H.M. Konungen besöker Halmstad och Söndrumsskolan 3 juni

Fredagen den 3 juni kommer H.M. Konungen till Halland och Halmstad. Temat för besöket är skola och utbildning och ny teknik i undervisningen. Gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic kommer också att vara med under dagen.

Bilden ovan; King Carl XVI Gustaf with Queen Silvia at the royal wedding of Princess Victoria of Sweden
Foto; By Holger Motzkau 2010, Wikipedia/Wikimedia Commons (cc-by-sa-3.0), CC BY-SA 3.0

Under förmiddagen besöker Konungen Söndrumsskolan där först skolledningen ska ge sin syn på pedagogik och digitalisering samt visa upp den moderna miljö och de metoder de använder sig av i undervisningen. Sedan följer besök i olika klassrumsmiljöer där exempel ges på när digitala hjälpmedel gör skillnad i de olika ämnena.  Under eftermiddagen besöks Sturegymnasiet samt lärarutbildningen på Högskolan i Halmstad. Vid Sturegymnasiet kommer bland annat eleverna från skolans Film- och Tv-utbildning visa och berätta om hur de använder digital teknik i undervisningen. En komprimerad version av föreställningen Zoetropia visas där elever från konst-, teater-, dans-, foto- och filmprogrammen deltar. Besöket avslutas på restaurangskolan. Därefter åker sällskapet vidare till Halmstad högskola och lärarutbildningen där fokus kommer vara digitalisering, samverkan och integration. I en ny rapport från Universitetskanslersämbetet lyfts lärarutbildningen vid Högskolan i Halmstad fram som ett gott exempel på hur man kan förena teori och praktik.

Program för den 3 juni

09.40 Söndrumsskolan i Halmstad
10.00 Besök i fyra klassrumsmiljöer (Media är välkomna att delta)
11.30 Lunch med inbjudna gäster
12.50 Sturegymnasiet i Halmstad (Media är välkomna att delta)
14.20 Högskolan i Halmstad, Lärarutbildningen (Media är välkomna att delta)

Kontakt för programfrågor

Lovisa Ljungberg, Enhetschef, Utvecklingsenheten
010-22 43 295, 076-823 26 30

Länsstyrelsen – en kompetent och tillgänglig myndighet nära hallänningen och med länets utveckling i fokus.

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet