Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Kosläpp i Ösarp den 5 maj, Laholm!

Gården ägs av Åke och Anna-Karin sedan 2001. Det finns 500 kor på gården och dessa är av tre olika raser. Det finns även ca 700 kvigor och kalvar i olika åldrar. De brukar 500 hektar totalt varav 200 är vall, 150 är majs, 100 spannmål och 50 bete.

Kossor på bete. Foto; Marzena Kramek

Program
Gården öppnar klockan 16.00 och korna släpps ut på betet klockan 17.30. Medan du väntar på att få se de vårystra korna får du gärna delta i tipspromenaden. De rätta svaren presenteras på www.arla.se. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnaren. Glöm inte anteckna ditt namn och adress på tipslappens baksida. Arla bjuder på kall mjölk och nybakade bullar.

Övriga aktiviteter
Möjlighet att titta på när korna mjölkas.

Bra att veta
På grund av väder, vind eller oförutsedda händelser, kan betessläppet bli uppskjutet eller ändrat när det gäller datum och tid. Om detta sker vill Arla kunna meddela dig detta så fort som möjligt, därför behöver de dina kontaktuppgifter. Anmäl dig här nedan!

OBS!!!
Klappa gärna kalvarna – tvätta sedan händerna
Det är dags att släppa ut korna på sommarbete i stora delar av landet. God handhygien skyddar den som klappar kor och kalvar mot smittsamma sjukdomar.
Läs mer här! Viktigt!

ANMÄLAN
Anmäl dig här på Arla´s hemsida!

Vägbeskrivning
Från Halmstad kör ni ut på E20. Följ sedan E20 och ta avfarten mot Snapparp från E20. Kör mot Ösarp.

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet