Laddar

9
maj

  • 9 maj, 2016

Sarah Sjöström i samarbete med Barncancerfonden

Jag har ju tidigare skrivit om Aron Andersson, som samlar in pengar till Barncancerfonden via sina olika strapatser. Det kan du läsa om här!

Tidigare har jag också skrivit om Peter Forsberg, som just vunnit Mästarnas Mästare och vars egen hjälte var en liten cancersjuk pojke. Nu är det simmerskan, Sarah´s tur att göra en insats för denna viktiga organisation. Barncancerfonden samlar ju in pengar för att finansiera forskning och se till att drabbade barn och deras familjer får den vård och det stör de behöver. Idag börjar en ny reklamfilm att rulla i TV och sociala medier. I filmen möter vi Barnsupportern Sarah Sjöström i bassängen tillsammans med 8-åriga Nike.

– ”Jag tror att det är jättekul för barn att träffa någon som kan vara en förebild, oavsett om de är sjuka eller friska. Jag tror att det är viktigt att inspirera och de kan inspirera oss också. Det var kul att se vilken glädje Nike hade när hon var i simhallen, hon var verkligen jätteduktig. Det blir ju tufft att jobba med en såhär stor inspelning men Nike ville bara hoppa i vattnet och bada,” berättar Sarah Sjöström om inspelningsdagen.

Sarah är nu i gott sällskap med alla andra Barnsupportrar som skänker pengar till Barncancerfonden, och valet att engagera sig var enkelt menar hon.
–” Jag fick förfrågan och blev jätteglad. Det här är första gången jag gör ett sådant här samarbete. Det känns jättebra.”

Nike
Sarah Sjöströms sällskap i bassängen är simfantasten Nike, åtta år. Nike kom till inspelningen lite blyg, men taggad och full av energi. Så har det inte alltid varit. Som 4-åring började Nikes kropp uppvisa symptom på att något var fel, det var något med hormonerna, hypofysen fungerade inte helt som den skulle. Efter en magnetröntgen såg läkarna cellförändringar kring hypofysen. Men förändringen var inte helt tydlig och Nike fortsatte att undersökas med magnetröntgen med jämna mellanrum i två års tid.

– ”Det var otroligt jobbigt att leva i ovisshet. Flera hormonfunktioner fallerade under tiden och vi visste fortfarande inte varför”, berättar Nikes mamma Caroline.

Så småningom visade det sig att cellförändringarna var cancer.
– ”Läkarna sade att det kunde vara flera möjliga diagnoser. Germinom, som det visade sig vara, var en av dem. Men till sist fick vi diagnosen och därefter var det på något sätt skönt att vi äntligen kunde göra något åt det”, säger Caroline.

Senare samma månad påbörjade Nike sin första av fyra blockbehandlingar med cytostatika. Därefter behandlades Nike även med strålning. Idag mår hon bra men lider fortfarande av flera endokrina (hormonella) tillstånd som hon måste medicinera för dagligen.

Nike var otroligt ivrig inför inspelningsdagen berättar mamma Caroline.
Nike har längtat efter det här och haft så svårt att inte berätta. Sista dan innan påsklovet sade jag till henne att hon fick berätta för sin lärare. Så hon gick fram till läraren och viskade i örat ’vet du vad jag ska göra på fredag’?

Se filmen
Resultatet av inspelningen med Nike och Sarah syns nu i den reklamfilm för Barncancerfonden som börjar sändas idag, måndag 9 maj. Du kan t.ex. se den på TV 4 i samband med ishockeymatchen mellan Sverige och Tjeckien. Reklamfilmen visas klockan 19.52. Reklamfilmen finns också på Barncancerfondens YouTube-kanal.

Bli Barnsupporter
Genom Barnsupportrar som bidrar med en gåva varje månad har Barncancerfonden möjlighet till långsiktiga satsningar på forskning. Blir Barnsupporter på barncancerfonden.se.

Om Barncancerfonden
Barncancerfondens vision är att utrota barncancer. Efter att ha arbetat i drygt 30 år med att fler ska överleva klarar sig idag cirka 80 procent av barnen. Så sent som på 1970-talet var förhållandena de omvända. Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige – helt utan bidrag från stat, kommun eller landsting. Detta kan endast ske tack vare generösa bidrag från privatpersoner, företag och organisationer. Barncancerfonden är godkänd av Svensk Insamlingskontroll vilket garanterar att pengarna alltid går till rätt ändamål. Barncancerfondens plusgironummer är 90 20 90-0. Tack för ditt bidrag.

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.