Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Ekoodlade jordgubbar och nykläckta kycklingar

I år har vi ovanligt mycket jordgubbar i vårt land. Dels är plantorna treåriga och dels har vädret varit gynnsamt. Mycket sol och lite regn. Så nu äter vi jordgubbar morgon middag och kväll. Släktingarna får ju också av detta röda guld, dessa läckra bär som ju är en del av den svenska sommaren, precis som nypotatis och matjesillen.

Text & Bilder; Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Det verkar också bli lite kvar till midsommaren så helgen är räddad. Vår ena höna har legat och ruvat länge och vi trodde ett tag att det inte skulle bli några kycklingar men så en dag kom hon gående med hela elva gulliga små ungar. Ett rekord som lär stå sig länge. Ett sätt att komma de och hönan riktigt nära är att ge dem lite havregryn framför sig och sätta sig ner och vänta. Man behöver inte vänta länge förrän de små hungriga kommer rusande. Hönan håller hela tiden ett vaksamt öga på en men efter ett tag var det fritt fram att ta lite bilder. I år var det ovanligt många olika färger på dem. Ska bli kul att följa dem framöver. Förresten fick de lite jordgubbar också. Men det är svårt att hantera mat som är nästan lika stor som en själv.

ahlahons_kycklingar2048

ahlahons_kycklingar2048_02

 

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet