Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Gemensam kampanj för ökad kunskap om VMA

Med en gemensam kampanj vill Länsstyrelsen tillsammans med Region Halland och länets kommuner öka medborgarnas kunskap kring VMA, Viktigt Meddelande till Allmänheten. Kampanjen kommer att pågå på webbplatser, i sociala medier och på olika platser i länets kommuner.

Foto; pixabay.com

Vid flera händelser där myndigheter behövt använda sig av VMA har det visat sig att allmänheten har liten eller dålig kännedom om vad de ska göra när de hör ett VMA. Därför kampanjar nu Länsstyrelsen i Hallands län tillsammans med länets kommuner, Region Halland och andra aktörer för att öka kunskapen om Viktigt meddelande till allmänheten.
Kampanjen har en egen sida, www.vmahalland.se och kommer även ske på stan i samband med att utomhuslarmen testas 13 juni.

VMA kan meddelas genom lokalradion, som utomhuslarm eller som larm till din telefon i form av samtal eller sms. VMA-signalen används för att snabbt nå ut till allmänheten för att varna eller informera i samband med olyckor eller händelser som riskerar att orsaka fara eller störningar i samhället. Vid utomhuslarm ljuder en 7 sekunder lång signal omväxlande med 14 sekunders tystnad, under minst 2 minuter. Vid 7 sekunders tut – gå inte ut! Stäng dörrar och fönster. Slå på Sveriges Radio P4 och besök kommunens hemsida. Utanför tätorter kan signalen VMA skickas ut till berörda områden via telefon eller sms.

Platser där medborgarna kan få information om VMA är:

Laholms kommun, Stortorget mellan 13.00 och 15.15

Hylte kommun, Hyltebruks centrum mellan kl 14.30 och 15.30.

Halmstad kommun, Stora torg och runt centrum mellan
klockan 11.30 och 13.30

Falkenbergs kommun, Rörbecksplatsen mellan 14.30 och 16.00.

Varbergs kommun, Torget mellan 14.00 och 16.00.

Länsstyrelsen – en kompetent och tillgänglig myndighet nära hallänningen och med länets utveckling i fokus.

Evenemang året om på LoveLaholm.se!
I Laholm händer det mycket – vi lägger upp så mycket vi hinner med. Hjälp oss gärna med att sprida vad som händer i Laholm. Vi är glada för all hjälp vi får. Och det behöver inte alls vara från företag bara. Det går lika bra om du är privatperson eller någon förening. Registrera ett evenemang genom att fylla i vårt webbformuläret här; https://lovelaholm.se/lagg-till/

Tusen varma tack i förhand! 
Team LoveLaholm
Carl, Mattias & Rebecka

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet