Laddar

14
jun

  • 14 juni, 2016

Strand för alla!

Bilder & Text; Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Under åren som gått har hundratusentals glada semesterfirande människor i alla åldrar tagit sig till ”vår strand” och fått avnjuta en välförtjänt semester på vår playa. Här finns något för alla. Den långa fina stranden erbjuder massor av plats och ingen behöver trängas. Havet är ganska långgrunt, vilket år perfekt för småbarnsfamiljen. För joggaren är stranden en perfekt löprunda. Här finns plats att spela boule, fotboll, vollyeboll och andra strandlekar.

Stranden_Mellbystrand_Sommarflicka03

Här finns ställen att köpa fika på och glasskillar och tjejer går runt och frestar med svala glassar i sommarvärmen. I sommar väntar dessutom ännu ett nytt äventyr oss och det spelar ingen roll om man är ensam, i par eller är en hel familj eller om man är ung eller gammal. Det är så att, Ariel Striim erbjuder windsurfing och SUP för alla hugade. Utrustning finns att hyra.

MellbystrandskalasetProva_p

Dessutom håller han med kajaker för de som vill testa det. Det ska också finnas en mobil klättervägg så det kommer att finnas mycket aktiviteter för den som inte bara vill ligga och lapa sol hela dagen.

mellbystrandskalaset02SUP

I år går också ”Mellbystrandskalaset” i USA-tema, precis som förra året. Då blir det extra livat på stranden med musikunderhållning och möjlighet att få grillad god mat.

Stranden_Mellbystrand_Sommarflicka02

Mellbystrandskalaset är alltid en festlig tillställning och den är mycket populär. Bilderna ovan är från ett par år sedan. (2016) Vi hade tur med vädret och solen värmde oss och många var de ungar som fick en vacker ballong med sig hem..

Stranden_Mellbystrand_Sommarflicka04

Nytt för i år (2026) är att kommunen har placerat ut nya papperskorgar där man ska slänga skräpet. De var så fina så jag var tvungen att ta en bild på dem! Vi får hoppas de inte ”får fötter” och vandrar iväg.

Stranden_Mellbystrand1200_Soptunnor

Debatt om bilstrandens vara eller inte vara
För barnfamiljerna och den som är funktionshindrad erbjuder ju stranden också på flera ställen möjlighet att ta sig ända ner till strandkanten med bilen. Det är lite olika åsikter om huruvida denna fina möjlighet ska få finnas kvar men majoriteten vill det då det fungerat så bra under alla år. Dessutom är det bara en liten kort snutt av stranden så det är ju inget att bråka om egentligen kan man tycka. I år verkar det dock som en av nedfarterna inte kommer att bli körbar på grund av de många höststormar som varit. De blåser upp sanden och för runt den så det blir stora drivor med djup lös sand vilket ju blir besvärligt för många bilister som kör fast i sanden. Och det var ju inte så man vill att semestern ska börja. Med att stå och gräva fram en bil ur sanden! Dessbättre behöver man inte åka så långt söderut för att hitta avfarter där det går lätt att ta sig ner med bilen.

Stranden_Mellbystrand2048_Skylt_Varning_los_sand

Till sist önskar vi alla en skön sommar och må solen lysa över oss alla här i Mellbystrand/Skummeslövstrand hela långa sommaren!

Och kanske gör ni som vi på LoveLaholm.se – Njuter av Agneta Fältskog´s ”Framför den svenska sommaren”
Lyssna & Njut!


BESÖK LOVELAHOLM´ SYSTERSAJTER
Besök gärna vår systersajter, ListitSweden.se och HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter på våra, ständigt växande hemsidor. Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn ovan. Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför.

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.