Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

En kort dag på Swedish open

I dagarna tre bjöd Swedish Open, i Båstad, på ett gratis inträde. Eftersom jag är en man med väldigt tunn plånbok passade jag på att se några tennismatcher där två kvinnliga amazoner slogs och svettades med att slå hårda bollar över ett nät i ett hyfsat snabbt tempo.

Gratis inträde men ändå många tomma stolar. Text & Bilder; Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Det var Sara Errani, som mötte, Viktorija Golubic. Errani vann med siffrona 7-6 6-1 i ett i alla fall spännande första set. I andra setet hade luften gått ur, Viktorija, som bara fick med sig ett tröstgame. Trots att det alltså var gratis stod det många tomma lediga stolar och väntade på sin publik till denna matchen. När jag kom såg det annorlunda ut alltså. Då var det packat på läktarna, ja, överallt. För då spelade Världsfyran, Kerber, och hon mötte vår egen svenska amazon, Cornelia Lister, som spelade verkade det som, långt över sin förmåga och tog ett set på Kerber. Lysande. Själv kom jag förstås just som sista bollen slogs och såg inget av den spännande matchen. Stort grattis i alla fall, Cornelia, tror bestämt att du skrev ditt namn bland stjärnorna denna dag!

SwedishOpen_Centercourten_Erani_Foto_Carl_Stridsberg_1200x800
Viktorija Golubic, till vänster har just servat och Sara Errani, förbereder sin backhand för retur.

På vägen ner till själva anläggningen stod rad efter rad med den ena lyxiga sportbilen efter den andra och om jag inte såg helt fel susade självaste Björn Borg förbi i en Rolls Royce. Men jag vill inte svära på det. Det kan ha varit någon som var ganska lik honom bara. Men att det var en Rolls Royce, är jag säker på. Bilarnas bil, kungen över bilar, gled fram som en majestät. Dock utan röd matta som underlag. Men alla lyxbilar till trots så valde jag att fotografera några mysiga små bilar som jag gärna själv hade glidit fram i, om än inte lika majestätiskt som bilarnas bil.

SwedishOpen_SmartastiBastad_Foto_Carl_Stridsberg_1200x800
Visst är den fin denna lilla gula sak? Den är dessutom smartast i Båstad! 

Det fanns andra småbilar också. Vilka som hade tillgång till dessa vet jag inte. Kanske var de vikta för tennisspelarna. De fick väl lagom plats med sig själva och sina tennisväskor!

SwedishOpen_Officiel_Car_Foto_Carl_Stridsberg_1200x800

Mitt tennisintresse är väl inte lika stort längre som det var på den tiden när vår son, David Stridsberg, var rankad tvåa i Halland i tennis och vi for land och rike omkring till de olika turneringarna i södra Sverige. David vann många cuper, bland annat Brio Cup, i Osby, där han förutom pokal vann ett fint spel som vi ofta hade kul med på tennisresorna. Men drömmen han hade om att en dag bli väldigt duktig på sin sport och kanske hamna i Båstads tennismuseum en dag, blev just en dröm. För han kom på att livet är inte bara tennis. Nej, det är mycket mer än så.

SwedishOpen_Tennismuseum_Foto_Carl_Stridsberg_1200x800

Idag är intresset för fotografering långt större än tennis och det var även därför jag besökte tävlingen. För att insupa den riktigt fina anläggningens miljö, trängas med alla rika och svettiga människor som just dagen till ära trängdes som sardiner i en sardinburk. Till slut fann jag en skuggig enskild plats högt upp på läktaren där jag i lugn och ro kunde se mig omkring. Utsikten mot Hallandsåsen är riktigt vacker här från läktarhåll och man ser också ut över havet och Laholmsbukten.

SwedishOpen_Centercourten_utsikten_Foto_Carl_Stridsberg_1200x800

Jag kunde också se att det fanns fler som mig som inte heller är så intresserad av tennis. De hade valt att slänga sig i böljan de blå strax nedanför anläggningen. Tre gula jättestora gummibåtar guppade som ankor på vattnet. En flytande badbrygga krängde från tyngden av badglada ungar och en jetski kom susande i bakgrunden som om den hade eld i baken. När jag såg den och de badande fick jag plötsligt en stor lust att själv slänga mig i det svalkande havet och böljan den blå. Så jag lät de båda amazonerna bada i sin svett och lämnade dem och tennissveriges Mecka, Båstad, för att uppsöka en lagom avskild plats i Mellbystrand, där jag kunde bada… eller åtminstone bada fötterna lite.  Det är ju trots allt sommar!

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet