Laddar

22
jul

  • 22 juli, 2016

Kanske dags att prata om fosterskador?

Foto; Ritinhacorain, pixabay.com

För det är en myt att det endast är barn till alkoholmissbrukare är potentiella offer för FAS ( Fetaqlt Alkoholsyndrom – en strategi som bland annat innehåller en omfattande utbildning för blivande mödrar, lärare och vårdgivare ). Forskning tyder på att även måttligt, socialt drickande kan skada barns hjärna om alkoholen konsumeras vid en kritisk tidpunkt för hjärnans utveckling. Det är alltså viktigare att fråga sig när en kvinna dricker och inte om hur mycket! Och med den senaste sorgligaste årets trend att allt fler kvinnor dricker alkohol allt oftare är denna information ytterst viktig. Att utbilda sexuellt aktiva kvinnor om farorna med att dricka alkohol kan vara avgörande eftersom uppskattningsvis 50% av alla graviditeter är oplanerade! Det vill säga; Kvinnor vet ofta inte om att de är gravida och fortsätter att dricka under den kritiska, tidiga utvecklingen av fostret. Det absolut säkraste sättet att undvika att ens barn får skador på grund av ens alkoholkomsumtion är att helt undvika att dricka alkoholhaltiga drycker!

Blå Bandet, har länge följt sin systerorganisation, Blå Korset, i Norge som driver ett behandlingshem med tvångsvård för gravida missbrukare. Här har man sett att lagen haft en preventiv inverkan. För även missbrukande kvinnor måste få den hjälp och det stöd de behöver!

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.