Laddar

11
sep

  • 11 september, 2016

11 september 2001

Foto; USA-Reiseblogger, pixabay.com

Idag är det den 11 september och 14 år sedan den fruktansvärda händelsen i New York. Själv var jag just då på väg till en konferens i Göteborg när jag hörde det på bilradion. Konferensen blev uppskjuten då vi alla följde dramat på tv i konferenslokalen. Man förstod meddetsamma att detta skulle få svåra följdverkningar. Flera talade om ett tredje världskrig. Så långt gick det inte … ännu, men mycket av oroligheter och terror från IS, ligger bakom USA´s hämndaktioner. Nu lär man ha byggt en ny skyskrapa som ska vara världens säkraste byggnad. Som en symbol för friheten. Och två minnesmonument finns det sedan länge med namn på alla de som mördades. Ondskan har många ansikten. Dessa flygdåd var bara ett av dem alla. Tankarna går ju till alla de stackars människor som miste livet, till deras anhöriga och vänner. Till alla de tusentals som blev skadade. Till USA som land, detta Frihetens land.

elvte_septembergrundzero1200
Ground zero, Foto; WikiImages, pixabay.com

Varje år sedan dess har nationen sörjt de offer för al-Qaida-attacker, som raserade de båda tornen i New York World Trade Center samt Pentagon. Ett fjärde plan kraschade in i en Pennsylvania fält när passagerare försökte återta kontrollen från kaparna.

elvte_september900_minnesmarke
Minnesmarke, Foto; PublicDomainPictures, pixabay.com

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.