Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Den kristna tron väl förankrad i Sverige!

Om det är någon gång på året man kan se den kristna kyrkans förankring i Sverige, så är det vid första advent! Då, när hundratusentals människor går till gudstjänster och möten, är det helt uppenbart vilken stor plats kristen tro fortfarande har i det svenska folkets hjärta!

Foto; pixabay

De kommer att sjunga psalmer som ”Gör porten hög, gör dörren bred” och Hosianna, Davids son” De kommer att lyssna till evangelietexten om hur Jesus rider in i Jerusalem på en åsna, medan folket bredde ut sina mantlar och palmkvistar framför honom. Ett snart 2000-årig budskap om frid och fred! På 1960-talet förutspådde sociologer religionernas död. Sekulaseringens självklara förlängning var att religionen skulle dö ut. Och även om svensk kristenhet inte upplever en stark period av väckelse och tillväxt just nu, är det ändå uppenbart att den kristna tron är väl förankrad i det svenska samhället. Och visst är det så att i en orolig tid, när givna sanningar utmanas, finns det goda möjligheter att både vägleda och artikulera andlighet, mening och förlåtelse.

Du som fortfarande tror att kristen tro är på utdöende, besök en valfri kyrka på söndag. Men kom inte för sent, det brukar vara välfyllt i bänkraderna den första advent!
Källa, Hemmets Vän

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet