Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Ge bort en meningsfull julklapp! – LoveNepal kämpar mot barnsexslaveri!

Hösten 2009 besökte Mikael Alfvén Singapore. En kväll träffade han en kollega som visade honom bilder på tre flickor. Kollegan berättade att dessa flickor var prostituerade och att flickor som dessa såldes av sina egna familjer till ett liv som sexslavar på bordeller.

LoveNepal är en ideell organisation som kämpar mot barnsexslaveri. Din gåva gör skillnad!

Flickorna på bilderna var 7-9 år gamla. Upplevelsen drabbade Mikael hårt. Så hårt att han inte bara kunde lämna det. Han kände att han var tvungen att agera. Hösten 2009 startades det första flickhemmet, för 34 flickor. När flickorna kom till hemmet, var de mycket sargade och trasiga. Flera av dessa flickor hade blivit sexuellt utnyttjade och fruktansvärt förnedrade oändligt många gånger. Flickor satt helt apatiska och likgiltiga på grund av allt som de hade gått igenom. De fick för första gången nya, rena och fina kläder, som de blev mycket glada för. De kramade sina nallar och hade skolväskorna hos sig i sängen. Ett nytt kapitel hade börjat i deras liv.

lovenepal_tre_flickor1200x800

Läs hur det gick för dem, om LoveNepals arbete för de utsatta och om hur du på olika vis kan stödja dessa stackars barn!

Hemsidan; LoveNepal

Flickhem
När LoveNepal startade år 2009, började man med ett hem för 34 flickor. Nu bor här hundratals flickor fördelade på flera olika byggnader. Åldersmässigt handlar det om alltifrån 3-åringar till tjejer runt 18 års ålder, många med svåra minnen och ett tufft förflutet bakom sig.

lovenepal_flicka1200x800

Andra räddades innan de tvingades hamna i en sådan situation. Vi har med åren kunnat se en glädjande utveckling i tjejernas liv, där många, dag för dag, lär sig att förlåta. Vi ser även hur skolan spelar en stor roll som kunskapsförmedlare. Varje år i december anordnar LoveNepal en stor fest för alla barn som bor på hemmen – en dag fylld av sång, dans och mycket skratt.

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet