Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Förbjud religiösa skolor – De förhindrar integrationen!

Jan Björklund, Liberalernas partiledare är en klok man. Åtminstone vad det gäller hans syn på religiösa skolor. Tycker absolut som honom att man bör förbjuda alla religiösa skolor, förutom kristet drivna! Som han skriver så tycker jag också att barnen är det viktigaste. Skolan ska inte vara en förlängning av föräldrarnas religiösa uppfattning som är en motsats till kristendomen.

Foto; pixabay.com

Själv tycker jag att alla barn ska gå på samma skolor och skolorna ska vara helt oberoende av både politiska och religiösa övertygelser. Alla barn bör mötas och blandas, lära känna varandra oavsett olikheter. Det ger även bättre livschanser för de barn som allra mest behöver integreras i det svenska samhället! För 100 år sedan infördes allmän och lika rösträtt i Sverige. En symbol för att kvinnor och män är lika mycket värda. Men många av de flyktingar som nu kommer till Sverige, som Jan Björklund, beskriver, kommer från länder där jämställdhetskampen ligger ljusår bakom oss. Det är ju helt galet att det i vårt land idag lever tiotusentals flickor och kvinnor i vårt land, i familjer som präglas av hederskultur. Där mannen anses överordnad kvinnan.

Så kan vi inte ha det i Sverige! För flickors och kvinnors mänskliga rättigheter kränks varje dag. De får inte välja vad de vill ha på sig, eller vem de ska gifta sig med. De får inte ens välja vilka vänner de vill ha! Ifrågasätter de männens beslut riskerar de att straffas hårt och för en del har det ju blivit en dödsdom som ni kanske säkert har läst om eller hört på tv-nyheterna. Sverige, har som, Björklund, beskriver, varit alltför naiva men nu måste samhället börja se med stor stränghet på alla brott som begås i hedersnamn. Liberalerna vill nu införa “Lex Fadime”, ett betydligt hårdare straff som kan utdömas när motivet är hedersrelaterat. Utvisning är säkert en del i straffet. För i Sverige, oavsett partitillhörighet är det självklart att jämställdhet ska gälla alla, oavsett om man är född här eller inte!

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet