Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Årets utställning ”Dräkter från Downton” har öppnat!

Den 28 januari öppnar årets utställning ”Dräkter från Downton”. I utställningen visas dräkter från herrskap och tjänstefolk i den populära tv-serien ”Downton Abbey”. Samtidigt får besökaren lära sig mer om livet på ett stort gods i början av 1900-talet. Utställningen visas fram till 1 oktober 2017.

Dräkter burna av Matthew Crawley och lady Mary Crawley. Foto; Will Rose

Skickligt hantverk
Tjolöholms Slott fortsätter sin tradition att ställa ut filmkostym och har den här gången valt att exponera dräkter från Downton Abbey för att belysa tidens levnadssätt och mode. Här visas kläder burna av alla de tongivande karaktärerna i tv-serien, från husfrun mrs Hughes till änkegrevinnan av Grantham. Kläderna visar 1910-talets mode och besökarna kan på nära håll ta del av det skickliga hantverket och alla detaljer på dräkterna som har burits i tv-serien.


Klänningar burna av Cora Crawley, grevinna av Grantham, och lady Sybil Crawley. 
Foto; Will Rose

Visar nya delar av slottet
Besökare till slottet kan välja att gå en ordinarie slottsvisning, och då bara få en glimt av kostymerna, eller följa med på en temavisning, då guiden visar utställningen mer ingående och berättar om livet på Tjolöholm under 1910-talet. Under temavisningen tar guiden också med besökarna till tjänstefolkets avdelningar i slottet, som vanligtvis inte visas för allmänheten. Nytt för i år är möjligheten att förköpa biljetter till alla visningar via Tjolöholms hemsida.


Fotograf/Källa; Thomas Carlén

Helgmiddag i Storstugan
Samtidigt som utställningen startar öppnar Storstugan med ett nytt koncept. Här kan familjer eller vänner samlas för att avnjuta en helgmiddag med klassiska rätter. Rätterna är inspirerade både av recept från 1910-talets England och från menyer och matsedlar från familjen Bondes tid. I Storstugan visas även akvareller av Marina Sundberg, som låter gamla släktfoton få ett nytt liv i sina verk.

Om slottet
Tjolöholms gods är Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning, belägen på en vidsträckt halvö i Kungsbackafjorden. Godset är utformat som ett eget idealsamhälle med slott, arbetarby, kyrka, slottsträdgård och fantastisk natur och havslandskap. Det påkostade slottet ritades i Tudorstil av arkitekten Lars Israel Wahlman och stod klart 1904. Slottsfrun Blanche Dicksons ambition var att återskapa ett engelskt lantgods. Slottets välbevarade inredning visas regelbundet under hela året. Trädgårdarna och naturområdena är alltid öppna för besökare.

Läs mer på tjoloholm.se

 

Besök gärna vår systersajt också, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Spara

Spara

Spara

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet