Laddar

9
jan

  • 9 januari, 2017

ÖKAD KONKURRENS FRÅN MYNDIGHETERNA!

Jerry Engström, Fotograf/Källa Höga Kusten

Ett nationellt problem som ökar!
Det ökade problemet som företagarna i Höga Kusten upplever bekräftas av konkurrensverket. I en rapport från 2014 konstaterar Konkurrensverket att myndigheter konkurrerar med privata företag i allt större omfattning. Ett av de områden där det råder störst osund konkurrens är just besöksnäringarna restaurang, konferens och camping. Därför uppmanar Konkurrensverket alla offentliga aktörer att utforma en policy om hur de ska undvika att begränsa konkurrensen genom sina säljverksamheter. Konkurrensverkets generaldirektör Dan Sjöblom är kritisk i rapporten
– Kommunernas uppgift borde vara att underlätta lokalt företagande, inte att slå undan benen för dem! Något som jag själv med min satsning på LoveLaholm.se har fått känna av lite…

Citat Jerry Engström
”Nu förbereder sig besöksnäringens företagare för att göra 2017 till ännu ett rekordår, men det finns fortfarande en hel del att förbättra. I alla fall enligt turismföretagarna själva.
– Vill vi locka fler besökare och öka antalet sysselsatta måste vi få bukt med att myndigheter i allt större utsträckning skänker bort besöksnäringens produkter, säger Jerry Engström från FriluftsByn och fortsätter, det vore helt orimligt för myndigheterna att öppna gratis frisörsalonger eller kostnadsfria bilverkstäder men inom besöksnäringen har vi kvar en del barnsjukdomar.”
Slut citat

Läs mer om Jerry Engström, och hans artikel här på min systersajt, hittaupplevelse.se

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.