Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

“Down the Abbey Hole” – konstäggsutställning!

Konstepidemin i Göteborg och Tjolöholms Slott presenterar ”Down the Abbey Hole”, en utställning av unikt utformade betongägg, som spinner vidare på slottets utställning av kostymer från TV-serien Downton Abbey. Dessutom har målarskaran funnit inspiration i den brittiska trädgården och den engelska klassikern Alice i Underlandet.

Fotograf/Källa; Will Rose

Samarbete med Konstepidemin
För sjunde året i rad samarbetar Tjolöholms Slott med konstnärer från Konstepidemin. Äggen skapas under en äggmålarworkshop för att sedan få finurliga placeringar i den spirande vårträdgården, och i mötet mellan konstäggen och miljön skapas spännande drama. Utrustade med karta och envishet får besökarna ge sig ut och leta upp äggen, vilket roar både barn och vuxna.


Ägget “Kotten” av Carina Fihn. Fotograf/Källa; Will Rose

Gömda ägg i slottsträdgården
Årets utställning presenteras av konstnären Per Agélii, ansvarig för utställningen: ”Påskharen och hans tappra äggmålarskara har under en inspirationsresa till England kommit vilse i Yorkshires skogar. En hjälpsam rabbit visar vägen, men de hamnar givetvis helt fel. Alla tio målarna står istället på öronen rakt ner i rabbitens djupa håla. Efter en omtumlande färd trillar de ut på andra sidan, långt ner, och down under. Allting är bakvänt, men ändå bekant, det liknar hemma på slottet, men förstås inte lika grannt. Slottet har förvandlats från ett castle till en abbey. ”Vad gör väl det? Vi har tio easter eggs att gömma, i parken före påsk, och är vi inte riktigt hemma, får vi skicka dem per post.”


Fotograf/Källa; Will Rose

Årets konstäggsmålare
Årets konstäggsmålare är Carina Fihn, Patrik Andiné, Anne Pira, Marcus Jonsson, Pia König, Eva Dahlin, Anna Bauer, Ragnar Schmid, Johan Zetterquist samt Per Agélii.

Datum & Plats
Konstäggsutställningen pågår 1 april-7 maj. Fri entré, karta finns att hämta vid slottsentrén eller på www.tjoloholm.se


Fotograf/Källa; Will Rose

Kontakt
Utställningsansvarig Per Agélii, tel 0730-57 65 79
Tjolöholms Slott, kulturchef Karin Kvicklund, tel 0704-12 32 15

Om Tjolöholms Slott

Tjolöholms gods är Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning, belägen på en vidsträckt halvö i Kungsbackafjorden. Godset är utformat som ett eget idealsamhälle med slott, arbetarby, kyrka, slottsträdgård och fantastisk natur och havslandskap. Det påkostade slottet ritades i Tudorstil av arkitekten Lars Israel Wahlman och stod klart 1904. Slottsfrun Blanche Dicksons ambition var att återskapa ett engelskt lantgods. Slottets välbevarade inredning visas regelbundet under hela året. Trädgårdarna och naturområdena är alltid öppna för besökare. Godset ägs av Stiftelsen Tjolöholm med syfte att bevara och utveckla egendomens natur- och kulturvärden. Varje år gästas godset av omkring 250 000 besökare.
Läs mer på tjoloholm.se

Spara

Spara

Spara

Sök Upplevelser i Sverige

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet