Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

”Parkens Dag” i stadsparken, Laholm den 6 juni återuppstår!

Efter att i flera år ha firat ”Parkens Dag” i vår vackra stadspark i Laholm, verkade kommunen ha beslutat sig för att lägga ner detta populära arrangemang! Det var ju väldigt besynnerligt då man från kommunens håll jämt kört med att det ska vara trivsamt och gemytligt att bo, verka och leva i vår lilla mysiga stad! Att då lägga ner ett evenemang som vunnit folkets gillande och som dragit mycket besökare, både när och fjärran, verkar ju lite huvudlöst och frågan man ställer sig direkt är ju; Varför?

Text & Bilder; Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Den frågan hade många ställt sig. Så många visar det sig att kommunen nu lyssnar på sina medborgare och kör Parkens Dag precis som förr. Med den skillnaden att det inte heter Parkens dag, längre utan Nationaldagsfirande i parken! Den 6 juni 2014 var förresten den dagen då LoveLaholm.se lanserades så vi fyller tre år just på Parkens Dag! På denna dag den 6 juni, brukade det bjudas på mängder av spännande aktiviteter, nationaldagsfirande och scenunderhållning för både stora och små. Alla såg fram emot ett spännande och kreativt möte i vår vackra lilla stadspark , där det blandades utställare med fokus på boendemiljö, mat och trädgård. Här kunde barnen få träffa ”Skillatrollet”, ett snällt och vänligt troll till skillnad från så många på Facebook.


Foto; Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Och nu ändrar kommunen sig igen alltså och kör Nationaldagsfirandet i parken eftersom förra året blev en riktig publiksuccé. Laholms kommun hoppas på en lika god tillströmning av besökare, utställare och medarrangörer även i år. De har tagit intryck av medborgarnas engagemang i frågan. Det arrangemang som tidigare gick under namnet Parkens dag kommer att kvarstå – och utvecklas med nya inslag! De ser fram emot en härlig dag och kväll med musik, tal, utställningar, mat, guidade parkvandringar och allehanda familjevänliga aktiviteter, precis som vanligt. Även i år kommer firandet att avrundas med en Pridekväll på temat HBTQ? Varför, undrar jag då, vad har Pride och vår Nationaldagsfirande för gemensam faktor?

Dagen innan, den 5 juni, kommer Världsmiljödagen att uppmärksammas genom en konsert med kören HOPP, där bland annat Simon Ljungman från Augustifamiljen (“På spåret”, Håkan Hellström) medverkar. Det blir även en minimässa på temat miljö och hållbarhet.


Foto; Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Så då ska man än en gång få njuta av närproducerad mat, gå en tipsrunda eller få trädgårdstips av trädgårdsgurun, Peter Bengtsson, eller bara få slinka in på cafeét, ta en kopp kaffe och en fika under de ståtliga stora bokträden och de vackra blommande buskarna i parken. Bra där, kommunen! Lovvärt att ni ändrar er och lyssnar på folket! Bra att ni vaknade upp!


Laholms kommun vaknade upp och lyssnade på folket! Suveränt!  Foto; Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Bästa hälsningar
Carl Stridsberg, lovelaholm.se
Vän av Parkens dag

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet