Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Efterlevandeguiden – För dig i sorg!

Idag är det nästan två månader sedan min lilla mor gick bort och hem till Gud. Jag har fortfarande samma tomhetskänsla som alla drabbas som mister någon nära och kära. Och saknaden efter en av de människor som stått mig närmast här i livet är fortfarande stor.

Den liksom sköljer över en vid olika tidpunkter. Det händer ändå fortfarande att jag ibland tänker att jag måste ringa mor och höra hur det är med henne innan jag kommer på att det ju inte längre går. Till Himlen finns det inga mobiler som når. Och tur är det. Det ska ju vara en lycklig plats!

För oss som blir lämnade kvar börjar nu jobbet med att fixa räkenskaperna efter lilla mor och ordna med allt mellan himmel och jord som måste skötas och ta hand om, mitt upp i allt sorgearbetet. Ett tips på var du kan vända dig på nätet när du själv drabbas av en nära anhörigs bortgång är den utmärkta webbplatsen, ”Efterlevandeguiden”. Den är ett samarbete mellan myndigheter för att göra det enklare för dig och mig som har förlorat någon nära och kära. De tar upp vad som händer direkt efter ett dödsfall och sedan vad som händer flera månader efter. Du behöver ju sammanställa tillgångar och skulder som den döde hade och registrera en bouppteckning hos Skatteverket. Därefter kan du göra ett arvsskifte och dela upp arv och göra ägarbyte. Förhoppningsvis kommer ni överens sinsemellan annars behöver ni hjälp av bodelningsman eller skiljeman som man ansöker om hos Tingsrätten. Ett annat tips är att kontakta någon jurist också som är duktig på detta med arv och bodelningar för jag lovar dig, det är en djungel av lagar och paragrafer som ibland är rena kinesiskan för en lekman.

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet