Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Cykla med elassist är som att cykla med medvind i motvinden!

Nu har det då äntligen bli av. Vi har blivit med elcykel! Frugan och jag har talat om det i många år men nu var det dags. Dels har cyklarna blivit ännu bättre och batterierna starkare och dels har vi själva blivit äldre och då känns det bra att få lite extra hjälp uppför backarna och i motvinden. Och vilken hjälp man får!

Text & Bilder; Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Vi har testat lite olika elcyklar förstås. Och vi blev båda glatt överraskade över att köra elcykel. Jag har provat både i motvind och uppför branta backar. Och faktum är att det känns som att cykla i medvind, trots stark motvind och tuffa backar. Elcykeln är verkligen en smart uppfinning. Det känns som man att köra moppe. Fast utan avgaserna som förpestar luften och utan oljudet från motorn. Alltså, har ni inte provat ännu så gör det. Jag lovar, ni blir inte besvikna!

Vi valde märket EcoRide, en AMBASSADOR 28 8-VXL, pris, ca; 16 495 kr. Vi valde en vit modell. Finns även i svart och rött.
Ambassador 28-tum, är en stilren, pålitligt och praktisk 8-växlad elcykel anpassad för vårt nordiska klimat. Modellen har utmärkt komfort och är utrustad med hederlig fotbroms, stabil aluminium-ram med lågt placerat 14.5Ah-batteri vilket ger utmärkt viktfördelning och balans. Det låga insteget möjliggör enkel påstigning, utan att du behöver anstränga dig. Cykelkorg och belysning ingår givetvis. Det är en damcykel, med tanke på att min kära hustru ska kunna använda den också från och till. Själv kommer jag att köpa en herrcykel nästa vår, då frugan går i pension. Annars lär vi väl slåss om cykeln när vi ska på ”tur”. Att det är en rejäl elcykelmodell kan jag intyga. Jag väger 110 kg och har även cyklat med en packning på nära 30 kg i cykelväskorna jag köpte från Biltema. Cykeln hade inga problem med att ta mig uppför branta backar trots vikten..

Vår nya elcykel och jag är ute på en tur. På bilden överst hälsar vi på ”Ahla Byalag´s ” fina tomt med boulebana, grillplats och liten stuga. Bilden strax ovan är jag med cykel och ”Trollkärran”. Kärran är perfekt att ha med sig för en dag till stranden till exempel. Där får plats fikakorg, liggunderlägg, handdukar och annat man vill ha med sig. Kärran kopplar man lätt bort från cykeln och man kan sedan dra den med sig ner till stranden för man ska kanske inte ha med en elcykel ner i lös sand med tanke på att det kan blåsa upp sand på kedja och de elektriska komponenterna. Kärran är ju även utmärkt att ha med sig på långturen. Den rymmer en hel del och man kan ju även komplettera med cykelväskor och framme på styret, i cykelkorgen, kan man ha en kylväska så man har svala drycker med sig på färden. Vi köpte våra cykelväskor och kylväska på Biltema.

Vi köpte elcykeln, Ecoride, genom återförsäljaren, Jonnes Cykel & Motor, som vi varit kunder hos i många år. Jonne, är superduktig på att reparera och serva cyklar, mopeder och gräsklippare, så det känns bra att göra köpet via en sådan återförsäljare. Jonne, och hans fru och dotter, som jobbar i butiken, är väldigt serviceminded, vänliga och trevliga och det är ett rent nöje att vara kund hos dem. Visste ni att de även hyr ut cyklar också? Jomen, fina treväxlade damcyklar, med korg,belysning och lås. Om man hellre vill hyra en cykel eller är turist och på besök i Laholm, och vill se sig om lite. På tal om att se sig om. Ni vet väl att man numera kan boka fina cykeläventyr via Sweden By Bike? Det kan ni läsa mer om här via min andra sajt, HittaUpplevelse.se! 

Själv ska vi ge oss ut på Kattegattsleden och cykla lite. Om inte i år så nästa vår när vi båda kör elcykel. För man kommer naturen så närma från en cykelsadel. Då kan man njuta av alla vår/sommarlukter, höra fåglarna kvittra och njuta av den sköna varma vindarnas smekning. Nu har jag även köpt en ”Trollkärra” som vi kan ha lite bagage i när vi ger oss ut på cykelutflykter.

Själv kommer jag även att cykla och handla och då använda kärran för matvarorna. Man får dra sitt lilla strå till stacken för miljöns skull. Samtidigt kommer bättre kondition på köpet. Det är visserligen en elcykel och man får bra assist uppför backar och i motvinden men trampa måste man ju fortfarande! Dessutom kommer jag att koppla från batteriet då och då för att känna hur jobbigt det skulle vara utan elassisten! 😉Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Relaterade inlägg

Posta kommentar

Kommentarer3

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet