Laddar

30
maj

  • 30 maj, 2017

Memorial Day

Ett speciellt ögonblick att minnas och hedra alla de amerikanska soldater som föll när de besegrade nazisternas folkmordsregim, vilket sparade tusentals judars liv från Hitlers slutliga lösning. Dessa fallna hjältar har skapat en värld som stödjer frihet och amerikanska värden – och endast i denna värld är det även möjligt för den judiska, demokratiska staten, Israel att existera.
Må minnet av Amerika´s stupade soldater alltid vara en välsignelse!

Lite fakta
Memorial Day firas den sista måndagen i maj varje år i USA som en federal helgdag. Den dagen uppmärksammas de personer som stupat i krig för USA, och man började med högtiden efter amerikanska inbördeskriget. Officiellt namn var fram till 1999 Decoration Day, men redan 1882 började man även säga Memorial Day. Bilsporttävlingen Indianapolis 500 körs sedan 1911 alltid på söndagen under Memorial Day-helgen. Det första kända firandet inträffade i Charleston, South Carolina 1865 då frigivna slavar firade vid Washington Race Course, senare plats för Hampton Park, och detta fortsatte de kommande åren. De kallade dagen ”Decoration Day,”, och firade vid kyrkogården där 257 av nordstaternas soldater låg begravda, och märkte platsen med texten ”Martyrs of the Race Course” den 1 maj 1865.
KÄLLA; Wikipedia

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.