Laddar

2
jun

  • 2 juni, 2017

Följ Erica & Mli´s cykelresa till Wien!

Foto; Erica & Mli

Erica & Mli är två tjejer som kommer cykla Veinge-Wien 4-18 juni 2017. De har valt att inte bara cykla, utan även samla in pengar till något bra! Erica & Mli har valt Endometrios (svenska och norska) föreningen att skänka pengar till, sen en av dem har den sjukdomen. Det är en kronisk kvinnosjukdom som det inte pratas så mycket om eller är nog forskning runt. De vill därför uppmärksamma denna lite extra genom att göra detta stuntet.

Följ dem inne på deras Facebook-grupp!


Wien. Foto; pixabay.com

 

Vad är då Endometrios?
Endometrios är en godartad sjukdom men som kan leda till livslånga symtom i form av t ex smärtor, energilöshet och svårigheter att bli gravid. Ungefär 60 % av endometriosdrabbade har symtom, varav 20 % har mycket svåra symtom som kräver medicinsk och/eller kirurgisk behandling. Endometrios orsakas av att celler som liknar livmoderslemhinnan (endometriet) hamnar utanför livmodern och fastnar på fel ställen i kroppen, främst på organ i buken. Dessa endometriosceller börjar växa och orsakar inflammationer inne i buken vilket i sin tur kan leda till buksmärtor, ärrvävnad och sammanväxningar. Med tiden kapslas endometrioscellerna in av kroppens försvarsmekanismer och det bildas endometrioshärdar eller cystor. De vanligaste platserna där endometrios hittas är äggstockar, äggledare, utanpå livmodern, området mellan livmoder och ändtarm (så kallade uterosacralligamenten), urinblåsa, bukhinna och tarmar. I sällsynta fall kan endometrios även hittas på ställen i kroppen till exempel i lungorna.

För att läsa mer om endometrios så kan du gå in på

Den svenska sidan: http://www.endometriosforeningen.com/

Den norska sidan:
http://www.endometriose.no/

Bidraget går direkt till Endometrios föreningen

Swish: 123 156 71 30 märk bidraget med
”Cykeltur Wien”

Bankgiro: 5444-4310 märk bidraget med
”Cykeltur Wien”

Kom ihåg att varenda krona gör skillnad!

Tusen tack Erica & Mli

 

 

Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.