Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Laholms egen panoramasajt, går som tåget

Ulf Mattson, utvecklingschefen i Laholms Kommun, är nu tillbaka från sin semester och har skickat mig besöksunderlaget till VisitLaholm.se, som han lovade. Jag är inte imponerad av siffrorna han redovisade. De är väl varken bra eller dåliga för att uttrycka mig luddigt …

Foto; pixabay.com


VisitLaholm.se ( VL ) är en fantastisk hemsida och kommunen har investerat i en “Framtidens webbplats” utan tvekan. Och en sådan får ju kosta. Men det har ju hela tiden varit meningen att den ska bli egenfinansierad via annonsörer och det ska den vara nu av källor jag kontaktat. Det är ju suveränt. För oj, vilken marknadsföring det har satsas på. Överallt ser man visitlaholm´s logga och affischer där deras logga är med. Det man ju undrar lite är var slantarna för all marknadsföring kommer ifrån? Och om de är relevanta till det besöksunderlag sajten fått den tid den nu funnits? De annonsörer som syns på webbplatsen verkar ju nöjda idag. Däremot var det lite missnöje med det besöksunderlag och de visningar man hade via visitlaholm.se för en tid längre tillbaka. Kungsbygget, till exempel, gick ju ut med att de hade mer visningar till sin egen hemsida, än vad de fick genom VL. Hur ser det ut idag? Är alla nöjda och får de vad de betalar för? Jag får återkomma om det efter uppsökande samtal.

Jag lovade ju att delge informationen om antal besök på VL, jag fått av, Ulf, som han i sin tur lovade att skicka mig.

De lyder så här, VisitLaholm.se;
Visit Laholm.se, besök desktop, mellan den 2015-04-01 till och med den 2017-08-17:
216 528 unika besökare

Visit Laholm.se, besök via mobil mellan den 2016-01-01 till den 2017-08-17:
93 401 unika besökare

Ni, kära besökare, får själva ha synpunkter på underlaget. Om det är tillräckligt bra, jättebra eller mindre bra. Lägg märke till att besöken på hemsidan gäller en sammanlagd period på mer än två år. Nu har jag lagt upp LoveLaholm.se´s statistik för ungefär samma period här nedan. Nu är ju inte antal besök det som värderar en hemsida, utan mer det värde som kommer in till hemsidan i form av annonsintäkter och andra medel. Hur det ligger till med den saken vad det gäller VL, vet jag inte ännu. Däremot vet jag att det jag får in på min LL, i stort sett räcker till kaffet!

Besök på LoveLaholm.se
Besök till LoveLaholm.se, desktop, mellan den 2014-06-06 till och med 2017-08-21:
226 666 visningar

Har ingen statistik vad det gäller besök på LoveLaholm.se, via mobilen ännu..

 

Som de flesta förstår kostar det ju även en slant att driva lovelaholm.se. Det är utvecklingskostnader, underhållskostnader med mera, med mera. Men kärleken till vår lilla stad gör att man fortsätter köra på även om jag kör ideellt. Självklart kan min lilla portal inte konkurrera med kommunens jättehemsida men jag hoppas ändå att jag kan vara ett litet komplement till VL. Dels har jag en blogg där jag kan skriva om allt mellan himmel och jord i och omkring Laholm. Jag tar gärna in “gästartiklar” också om du som läser detta har något du skulle vilja förmedla om vår vackra bygd? Dels är jag ännu ensam om att erbjuda Laholm´s restauranger en mobilanpassad veckomeny-sida, där våra besökare kan ta del av dagens lunchrätter, samt om de klickar på restaurangens namn, även kan se var den ligger och se resten av veckodagarnas meny.

LoveLaholm.se´s webbplatser:
https://lovelaholm.se/
https://lovelaholm.se/dagens-lunch/ – Dagens lunch
https://lovelaholm.se/blogg/
https://lovelaholm.se/lagg-till/
https://twitter.com/lovelaholm
https://www.facebook.com/lovelaholm 

 

Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
Har du en liten stund över så kika gärna in på hU! En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet