Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Den fattiga världen sitter på våra gator och torg!

Läser med sorg att Moderaterna och nu senast, Laholmspartiet, i Laholm, vill införa ett totalt förbjud mot tiggeri. Det verkar också som den övervägande delen av den svenska befolkning också är för det, sorgligt nog. Men är det inte lika bra att förbjuda Fattigdomen också, när ni ändå är på gång? Att ingen har tänkt på det förut?

Foto; Maja Kristin Nylander

Jo, visst är det också sorgligt att se att det ska behöva sitta människor på sina bara knä och be oss om en slant. Det skulle de inte behöva göra. Deras land skulle ge dem en liknande social grundtrygghet som vi svenska medborgare kan få här i Sverige. Men så är det ju inte. Då hade de inte behövt sitta framför våra butiker och be om hjälp!

Människor som har samma rätt som alla oss andra – att be om hjälp!

Att förbjuda tiggeri är som att förbjuda fattigdomen! Visst tycker jag att människohandel, prostitution och tvång ska straffas. För där fattiga män, kvinnor och funktionsnedsatta råkar illa ut på grund av kriminella gäng, ja, då ska det bli polisiära påföljder. Men sanningen är ju att ett tiggeriförbud inte resulterar i att dessa brott kommer att avslöjas. Jag såg också det norska reportaget om tiggarna i Bergen och Oslo. Det är skamligt och alldeles galet att människor kan sko sig så på sina medmänniskor. De har inga skrupler alls och kan gå hur långt som helst för att tjäna pengar. Men jag hörde också att de nämnde att det finns enskilda tiggare som kommer för att få ihop lite slantar åt sig och sin familj. Och just de tiggarna blir absolut inte hjälpta av ett förbud. De är helt enkelt bara fattiga och man kan inte utrota fattigdom genom att förbjuda den!

Visst ska man på olika sätt sätta press på de fattigas hemländer men det är naivt att tro att till exempel, Rumänien, skulle göra en helomvändning för att satsa på romerna och deras utbildning och jobbreformer om dessa plötsligt inte fick tigga längre i typ Sverige! Det är upp till EU att se till att Rumänien använder pengarna de får för att minska diskrimineringen av romer. Men det tycks ju vara så att reformer för romska barns läskunnighet inte ligger så högt på prioriteringslistan i ett land där vissa kallar dessa barn för grisar! Minns att slavssystemet i Rumänien, avskaffades senare än det i USA. Vilka som var slavarna i Rumänien? jo, just det; Romerna!

Läs gärna mitt andra inlägg om romer och fotografen Maja Kristin Nylander, som för flera år sedan besökte romer i deras byar.

 

 

Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Sök Upplevelser i Sverige

Relaterade inlägg

Posta kommentar

Kommentarer1

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet