Laddar

31
okt

  • 31 oktober, 2017

Månadens recept på LoveLaholm i november – Potatispanna med ägg

Foto; Svensk PotatisPotatispanna med ägg
Många av recepten använder sig av kokt potatis som har många hälsoeffekter. Det har visat sig att kall potatis innehåller resistent stärkelse som bidrar till en lugnare mage och god bakterieflora, även efter att den värmts upp igen finns dessa egenskaper kvar. Själv provade jag en ”gammal goding” som lätt glöms bort att tillaga i form av en potatispanna med ägg. God och enkel lunchrätt. Bara se till att ha kokta potatisar i kylskåpet.

Potatispanna med ägg
1 person

150 g potatis, kokt
½ st rödlök, hackad
1 st ägg
1 msk persilja
matfett att steka i
salt & peppar

Tillagning:
1 Smält lite matfett i en teflonpanna och täck botten med skivad, kokt potatis. Låt potatisen bli varm och få lite färg.
2 Skala och hacka den röda löken och strö den över potatisen.
3 Knäck ägget och häll ner i pannan bredvid potatisen och löken. När ägget stelnat strö över persilja och lägg upp på fat.
4 Servera gärna med rödbetor och knäckebröd och en god ost.

 

OM Svensk Potatis AB
Svensk Potatis AB arbetar med att informera om och marknadsföra potatis av hög kvalitet, SMAK-märkt potatis. Vi har en neutral position i branschen vilket gör oss unika. En stor uppgift är att utföra kvalitetsanalyser.

 

 

Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.