Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Politik är ingen dans på rosor!

Läste med stort intresse i en lokal dagstidning att flera politiker i Laholm vill införa etiska regler för hur man ska bete sig mot varandra i kommunfullmäktige. Och att en person som inte håller sig till de etiska reglerna, kan bli tvingad att avsluta sitt anförande i talarstolen, då fullmäktiges ordförande kan gå in och bryta direkt?

Foto; pixabay.com

Ja, jag är ju ingen politiker men låter detta inte som ett litet brott mot yttrandefriheten? Som om att en domare går in och bryter en match för att boxarna ger varandra på truten? Ska inte folkvalda politiker ändå få ”ta lite skit” emellanåt? Jag menar, hur skulle det se ut om till exempel poliser inte ville haffa skurkarna för att de kunde göra motstånd? Eller inte ville utföra ett uppdrag de var satta på för att någon de skulle omhänderta sa en massa grova och fula ord till hen? För jag kan förstå att känslorna hos politiker kan svalla över precis som hos oss ”vanliga folk” och att man ibland talar först och tänker sedan vilket kan leda till att man inte alltid är så len i truten. Men ska inte politiker ändå tåla att höra lite grovt språk? Nu vet jag ju inte hur det låter i kommunfullmäktige. Men det ser väl knappast ut som det kan göra när politiker drabbar samman i andra sydliga länder? Där de står på borden och hötter åt varandra, kastar böcker och dokument upp i luften och där även knytnävarna från kostymklädda man med olikfärgade slipsar, landar på någon haka i bara farten. Men i och för sig, det hade ju varit en syn som jag gärna hade varit först med att fånga på bild!


Livet är ingen dans på rosor! Eller? Foto; pixabay.com

Läser också att det är flera som mår så dåligt, har ont i magen med mera, att de helst inte skulle vilja gå dit alls. Tja, så är verkligheten för många ute i arbetslivet ständigt. Men man får bita ihop och om man vantrivs byta jobb så fort man hinner. Livet är alls ingen dans på rosor, eller kanske är det just det. En dans på taggiga rosbuskar där man hinner få många stick, många sår, i själ och hjärta. Men om det nu skulle införas striktare etiska regler, får man lov att vara arg när man står i talarstolen då? Och hur låter en arg man/kvinna som inte får leva med med röst och kroppspråk i det hen har att orda om? Skulle säkert bli riktigt krystat och talaren skulle ju samla på sig vrede som inte får komma ut, den naturliga vägen, så att säga. Nåja, hen fick väl åka ut i skogen någonstans och vråla ut sin ilska och frustration efteråt. Jag hade en jobbarkompis för många år sedan i skogen i Småland, som hette Matti. Han var Finländare, talade knappt någon svenska alls men var en baddare på att fälla skog. Då och då hände det, som det händer oss alla även professionella skogshuggare, att vi sätter fast något träd i ett annat när vi skulle fälla det. När Matti, gjorde det visste hela arbetslaget om det för då hörde man ett rungande vrålande; PERKELE! Det var precis så man kände och det hände att man själv svor högt, fast då på svenska. Och jag vågar lova att ingen skogshuggare vilade på rösten när man tydligt talade om vad man kände för det fastfällda trädet …..

 

 Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet